USD 32,59
EUR 34,80
ALTIN 2.405,61
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

ORGANİZE KÖTÜLÜK

Selahaddin ALBAYRAK

Selahaddin ALBAYRAK

25 Mayıs 2023 | 10:53

İlk tur oylanmış, muhalefetin desteklediği aday epey bir farkla iktidar partisi adayının gerisinde kalmıştı. Hal böyle olunca muhalif seçmen günah keçisi olarak. Kendilerine yalan söyleyen siyasetçilerini, gazetecilerini, sanatçılarını, anket firmalarını göstermek yerine, deprem bölgesinden, iktidar partisine oy veren depremzedeleri seçti, oradan da hakaretlere sarıldı.

Durum sadece seçmenler bazında olsaydı belki tolere edilebilirdi fakat öyle olmadı organize bir kötülük hareketine dönüştü. Öyle ki dün katıldığı bir televizyon kanalında CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, aynen şu ifadeler ile önemli bir itirafta bulundu. Söylediğine göre CHP’ ye destek veren her kesimden Kendisine “Depremzedelere yardımı kesin” diyen çokça mail gelmiş.

Şunun şurasında seçim sonuçlanalı daha birkaç gün oldu, CHP’liler tarafından Depremzedelere tepki gün geçtikçe artıyor. Gördüğümüz kadarıyla Seçimden önce elleri ile kalp yapanlar, milleti kucaklayanlar, seçim bitince dilleri ile kin ve nefret kusmaya başladı. Elbette hepsi böyledir demiyoruz ama emin olun Mansur Yavaş’ın da ifade ettiği gibi “çoğu” böyle.

Düşünsenize Millet İttifakı bileşenlerinin başındaki partinin seçmenlerinin kullandığı bu hakaret dili ülkemiz de % 44 destek alıyor ve birileri tarafından uzlaştırıcı dil olarak sunuluyor. Cumhur İttifakı bileşenlerinin başındaki parti seçmeninin kullandığı uzlaştırıcı dua dili ise % 49 destek alıyor ve ayrıştırıcı dil olarak tasnif ediliyor.

Seçimin bittiği dakika tüm takipçilerimize sakın sonuçlardan dolayı millete küfretmeyin diye yazdık. Kahir ekserisi ak partili olan kardeşlerim de gayet düzgün bir dil ile eleştirilerde bulundular. Öyle ki bu üslup ve tavır muhalif gazeteci ve yazarlardan da takdir aldı. ALLAH Hepsinden razı olsun. Umarım herkes bunların gerçek yüzünün bu olduğunu görür de sandığa görüşünü yansıtır.

Yahu arkadaş çirkefliğe bakar mısınız? Sanatçısı ayrı, seçmeni ayrı deprem bölgesine gönderdiği bir battaniye için “Bize niye oy vermediniz” diyerek hakaret ediyor. Demek ki bunlar binlerce km’lik yol yapsa, yüzlerce km’lik tünel yapsa, İHA, SİHA, hastane vb. 80 yılda yapılmayanı 20 yılda yapsalar milletin burnundan getirecekler.

AK Partililerin desteklediği parti liderinin bu ülkeye katkısı kadar kimsenin katkısı yok ama hiçbir AK Partili bizim liderimize neden destek vermediniz diyerek hakaret etmiyor. Temennimiz odur ki bir an önce akıllarını başlarına alıp milleti ayrıştırmaktan, kutuplaştırmaktan, tehdit etmekten vazgeçsinler.

Allah ıslah eylesin diyor, başka da bir şey demiyoruz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar