USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

İÇİMİZDE Kİ ARAP DÜŞMANLARI

Selahaddin ALBAYRAK

Selahaddin ALBAYRAK

16 Şubat 2024 | 13:46

Cumhurbaşkanımızın önce Birleşik Arap Emirliklerini, ardından da Mısır'ı ziyaret etmesi hem içimizde ki hem de dışımızda ki bazı odakları rahatsız ediyor. Geliniz bu güne kadar içimize sokmaya çalıştıkları Arap düşmanlığının altında yatan sebepleri irdeleyelim.

O halde sözü dolandırmadan direk girelim PARA; evet doğru duydunuz. Tersten okuduğunuzda ARAP diye okunan ve bu gün düşmanların bizimle paylaşmayı istemediği en önemli neden para, ikinci neden ise İdeolojik birlikteliğimizdir. Düşünsenize bize düşman hangi Ülke ya da İçimizde çöreklenmiş uzantıları aynı dine inanan, Kardeş olan toplumların hem maddi hem de manevi zenginliklerini birbirleri ile paylaşmasını ister.

İçimizden birileri neden hep Ekonomi üzerinden iktidarları eleştirir de, iş Paranın ikizi olan Arap kardeşlerimize gelince, onlar ile Ekonomik işbirlikleri yapmaya gelince, düşmanlık besler.

ABD: Arap sermayesinin 1 Milyon Dolar ve üzeri Parasını Bankalarında istihdam ediyor. Nitekim 11 Eylül saldırılarının faturasını Arabistan'a keserek, Bankalarında rehin olarak tuttuğu Arabistan'a ait 700 Milyar dolara mahkeme kararları ile el koydu. Tüm bunlara rağmen ABD ile Araplar arasından su sızmazken, size ne oluyor da düşmansınız.

AVRUPA: Bu gün başta Fransa, Almanya olmak üzere neresine giderseniz gidin çokça Arap Turist ve yerleşimci görürsünüz. Avrupa; Araplar ile en mesut yıllarını yaşıyor, Arap sermayesinin Baharı ile zevk-u Sefa içerisinde, peki size ne oluyor da Arap lara düşmansınız.

Ya biz: Bizde Arap Kardeşlerimizle Sefalet içerisinde cebelleşiyoruz. Birileri yıllar önce içimizde ki bazılarının kanına Arap düşmanlığını nasıl işlemiş ise onlardan uzaklaşmışız, onları da bize karşı doldurmuşlar ve işlerini görmüşler.Daha dün kardeş olduğumuz, beraber yaşadığımız, nerede ise aynı dili konuştuğumuz, kapı komşusu olduğumuz, yönettiğimiz, dindaşımız bu insanlardan, coğrafyadan kopmuş sırtımızı onlara, yüzümüzü Batıya dönmüşüz.

Bu güne kadar Batının bize hiçbir hayrı dokunmamıştır, Batı hem Kardeşlerimizi hem de bizi sömürmekle kalmamış, kendisine muhtaç hale getirmiştir. Zengin kaynaklara sahip Arap ülkelerinde istedikleri gibi At Koşturmalarının sebebi, bağlarımızın kopartılması birliğimizin ortadan kaldırılmasıdır. Bizi bölerek zayıflatmış ve kuklalarını hem bizim hem de Arap kardeşlerimizin başına koyarak bu güne kadar işlerini yürütmüşlerdir.

Cumhuriyetten sonra ilk kez Cumhurun başı, Arap kardeşlerimize ve yaşadıkları ülkelere hak ettikleri değeri veriyor. İslam Birliği başta, Ekonomik alanlarda da Antlaşmalar yapılıyor. Kurdukları oyun, düzenek yavaş yavaş bozuluyor, yapılan ziyaretlerin nedeni de kurdukları oyunları bozmaya yöneliktir. Belki kuklada olsa orada ki yöneticilerin özlerine döndürülmesi için etkili olur. Bu ziyaretlerin Yöneticiler üzerinde etkisi olmasa bile orada ki kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu hissetmeleri, dost ve düşmanlarımız için önemli Mesajlar taşıyor.

Artık birileri anlamalı ki Araplar bizim, bizde onların kaderiyiz. Araplar üzerinden aramızı bozmaya çalışanlara fırsat vermemek gerekiyor. ALLAH'a şükür ki Milletimiz de bu konularda Muhacir, Ensar arasındaki samimiyeti sezinledi. İnşallah coğrafyamızın kaderini de Dünya'nın kaderini de yine Müslüman Arap kardeşlerimizle şekillendireceğiz. ALLAH Bizi ayırmak bölmek isteyenlere fırsat vermesin.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar