USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

ANA MUHALİF SORUN

Selahaddin ALBAYRAK

Selahaddin ALBAYRAK

13 Şubat 2024 | 15:38

Ana muhalefet denildiğinde ilk akla gelen ülkemiz muhalefetinin öncüsüdür. Cumhuriyetin Banisi Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu ilk iktidar partisidir. Siyaseten çözüm önerileri ile halkına iktidar alternatifi olan, iktidarın yanlış politikalarını eleştiren, olumlu katkısı ile hizmetleri teşvik eden ana muhalefet partisi. Güzel değil mi? Gelecek adına ümitvar olacağımız bir ana muhalefetimiz var. Acaba Hakikaten ana muhalefet denildiği kadar "Özgür"lükçümü? "Özel" mi? Buyurun bakalım.

Bir örnekle önce Hukukçularından başlayalım. Ülkesini yönetmeye talip bir muhalefetin adalet anlayışının nasıl olduğunu milletimiz merak eder. "Adalet Mülkün Temeli" ise etmesi de lazımdır, değil mi?

2011-2012 yılları arasında Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyesi, 3 dönem parti meclisi üyesi, 27. dönem İstanbul 1. bölge Milletvekili ve hukukçu Sera Kadıgil Diyor ki: " O Ezanlar ki Şehadetler Dinin temeli ama benim yurdumun üstünde inlemesin. Uykumdan beni uyandıran Ezanlar için Cami basıp İmam kesmek istiyorum. Şehitler ölmez vatan bölünmez lafından tiksiniyorum. Deprem bölgelerine yardım göndermeyin Gebersin P.........ler. vb." Elbette Sera Kadıgil'in ana muhalefetin Vekil ve Hukukçusu olarak yaptığı bu Paylaşımları kurumsal olarak ana muhalefeti suçlamamıza tek başına yeterli değildir.

Eğer Ana muhalefetten bahsediyor ve eleştiriyorsanız elinizde sağlam kanıtlar olmalıdır. Bu sebeple birde ana muhalefetin Millet adına temsilini üstlenen diğer bir kaç vekilinin, başkanının, dipten ayağa yöneticilerinin durumundan bahsedelim.

Sezgin Tanrıkulu'nu ve Gamze Akkuş İlgezdi'yi PKK Cenazelerinde ağlarken görmüştük. Belediye başkan adaylarını Çağlayan adliyesine saldırı sonrası öldürülen Teröristler için "Katil Devlet hesap verecek" Sloganları atarken izledik. Aytuğ Atıcı ve Hülya Güven'in "PKK'lılar Şehittir" sözlerini de eklediğimiz de ve daha nice Terör destekçisi söz ve fiilleri, Milleti temsilde gözlerimizi yaşartan icraatlardır.

Ek Olarak Adalete sirayet etmiş. Hapisle, tazminatla cezalandırılmış. 100'e yakın Taciz, Tecavüz, Uyuşturucu, Zina Silah ve İnsan kaçakçılığı suçlusu Genel başkan, Vekil, Belediye Başkanı, İl, İlçe başkanı düzeyinde ki yöneticilerini de unutmamak, ana muhalefetin listesine yazmak gerekiyor.

Peki ülkesini yönetmeye talip, milyonlarca gönüldaşı olan ana muhalefetin Ekonomiye bakışı nasıldır dersiniz? Sadece bundan bir kaç yıl evvel, Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen'in GSM Faturasının ülkemize maliyetinin aylık bir Milyon'un üzerinde olduğunu söylersek abartmış olmayız. Başta Yalova belediyesi olmak üzere Belediyelerinde Adli mercilerce kanıtlanmış onlarca yolsuzluk ve rüşvet olayı olduğunu da eklersek, başka da bir şey yazmamıza gerek yoktur.

Gelelim Dış Politikasına. Oraya girme bataklık. Buraya girme ABD izin vermez. Girip de katliam mı yapacaksın. Kimyasal silah atıp çocuklarımı öldüreceksin. Silah kaçakçılığı yapıyorsunuz. Mafyayla işbirliği yapıyorsunuz. Kara Para aklıyorsunuz gibi ülkesi ve devletine engel olan karalayan düşmanlarına şikayet eden bir sürü söz söylediler.

Kısacası Siyasetçisinden Sanatçısına. Ekonomistinden Hukukçusuna. Emekçisinden Destekçisine varana kadar incelediğinizde Ülkemiz adına utanmamak mümkün değildir. Eleştirdikleri Kınadıkları ne varsa bir fazlasını yapan ana muhalefet. Kazandıkları Belediyeler vasıtası ile hiçbir şey yapmadığı gibi olanı da hurdaya çeviren ana muhalefet verdiği hiçbir sözü yerine getirmeyen söz vermedik diyerek inkar eden söz verdikleri videoları izlettirilince de yüzleri dahi kızarmayan bir ana muhalefet.

Ne diyelim; ALLAH, Ülkesini ve Milletini seven bir Muhalefeti yurdumuza nasip eylesin.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar