USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

BELEDİYE BAŞKANLARI ERDOĞAN’IN MESAJINI ALDI MI!

İbrahim Bulut

İbrahim Bulut

27 Aralık 2021 | 15:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Kızılcahamam’da gerçekleşen “Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda AK Partili belediye başkanlarıyla bir araya geldi…

Toplantının basına yansıyan kısmının yanında özelde neler olduğuna dair bazı araştırmalar ve görüşmeler yaptım.

Yaptığım görüşmelerde elde ettiğim bilgileri sizlerle paylaşacağım. Ancak önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlarına neler söylediğini kısaca hatırlatmak isterim.

Erdoğan, Sakarya’daki AK Partili belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda başkanlara “Öncelikle” 2024 yerel seçiminden önce 2023 genel seçimlerine odaklanmasını istedi!

“Sadece kendinizi düşünmeyin, önce milleti düşünün” mesajı verirken, “kibirden uzak durun” vurgusu yaptı. Cumhurbaşkanının belediye başkanlarına dönük konuşmasında en fazla dikkat çeken nokta ise şu kısım oldu: “Her türlü şaibeden uzak durmanız önemlidir. Bundan asla taviz veremeyiz. Hiçbir AK Parti belediyesi için Allah göstermesin şaibe konuşulmamalı. İmar planlarından, bindiğiniz araca, ihalelerden özel hayatınıza her konuda kendinize ve bize söz getirecek en küçük söz, şatafat, israf, kibir görüntüsüne meydan vermemelisiniz…”

Bence Kızılcahamam’da düzenlenen toplantının genel anlamda özeti olarak göreceğimiz bu sözleri belediye başkanları akıllarından çıkarmamalı. Hatta bana sorarsınız başkanların bu sözleri not alıp masalarının üzerine koymaları gerekiyor. Her gün bu sözleri hatırlamalı, kendilerini gözden geçirmeliler.

Ben Sakarya’da AK partili belediye başkanı olsam, yarın öbür gün farklı bir takım siyasi hedeflerim var ise Cumhurbaşkanı’nın verdiği mesajlarla yüzleşir kendime şunu sorardım..

“Acaba ben kibirli miyim?”

“Makamdan aldığım güçle insanları eziyor muyum?”

“Yanımda çalışanlar beni seviyor mu?”

“Yönettiğim belediyede anket yapılsa çalışanlar benim bir dönem daha devam etmemi ister mi?”

* * *

Bunlar bir siyasetçi için çok önemli ipuçları verecek sorulardır.

Ayrıca soruların devamında Erdoğan’ın gündeme getirdiği gibi;

“İmar planlarına dikkat ediyor muyum?”

“Yeşil alanları betona dönüştürüyor muyum?”

“Bindiğim araç, giydiğim kıyafetle şatafat görüntüsü veriyor muyum?”

“Ağzımdan çıkan sözlerle insanların kalbini kırıyor muyum?”

Gibi sorularla da başkanlar kendilerini değerlendirmeliler…

* * *

Son olarak Cumhurbaşkanının sözleri bağlamında AK Partili belediye başkanları kendilerine şunu sormalılar;

“Beni hiç sevmeyen, düşmanım olan bir kişi dahi benim için ‘onu sevmem ama o dürüst adamdır, çalmaz çırpmaz, yemez yedirmez’ diyor mudur?”

Eğer belediye başkanlarımız bu soruları kendilerine sorup gerçekçi cevaplar verebiliyorlarsa işte o zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine verdiği mesajları doğru anlamışlardır.

Çünkü AK Parti zor bir süreçten geçiyor. İktidarı boyunca birçok badire atlatan AK Parti tüm bu zorlukları aşarak bir dönem daha ülkeyi yönetmek istiyor. Bunun için Tayyip Erdoğan belediye başkanlarına ince mesajlar vererek, üzerinize düşeni yapın diyor. Belediye başkanlarına sorumluluklarını hatırlatıyor.

AK Partili bir belediye başkanının nasıl olması gerektiği hususunda bir standart getiriyor. Başkanların bu standarda uymasını istiyor. Bu mesajların nasıl algılandığına ilişkin bazı belediye başkanlarıyla görüştüm. Belediye başkanları iletilen mesajların anlaşılmamasının pek mümkün olmadığı konusunda hem fikirler.

Çünkü Erdoğan’ın çok açık konuştuğunu, ayrıca genel başkan yardımcılarının da benzer istikamette açıklamalarda bulunduğunu belirttiler.

Bu sözlerin ne düzeyde doğru anlaşıldığını, Erdoğan'ın getirdiği standartlara hangi AK Partili belediye başkanlarının uyduğunu ya da hangi başkanların bu standartların altında kalacağını önümüzdeki günler gösterecek.

Şunu açıkça belirtmek isterim ki, ben genel merkezin bu konuda şakası olmadığını düşünüyorum. Öyle ki 2023'e giderken Erdoğan'ın ve genel merkezin işi çok sıkı tutacağını, yerelden giden raporlara anında müdahale edeceklerine inanıyorum.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde kendisine oy kaybettirecek kimsenin gözünün yaşına bakmayacağına da eminim!

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar