USD 32,32
EUR 35,11
ALTIN 2.293,10
BIST100 9.058
İHBAR hattı 0552 642 79 79

AK PARTİ’NİN TRUVA ATLARI -II: MEDYA

İbrahim Bulut

İbrahim Bulut

14 Şubat 2022 | 09:54

İlk yazıyı “O’nun Sayesinde Buradasınız... Şimdi Sıra Sizde!” başlığıyla yazmış orada yanlış giden noktaları açıkça söylemiştim…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek başına her kavgaya gözü kapalı girdiğini, büyük değil çok büyük mücadele verdiğini fakat mevki-makamı gücü onun sayesinde elde edenlerin bu kavgada nedense görünmek istemediklerini anlatmıştım...

Evet, ortada yanlış giden şeyler vardı. Sorumluluk isteyen, mücadele isteyen şeylerde Recep Tayyip Erdoğan’ı kendine kalkan yapıp ortalıkta görünmeden gizlenenler mesele mevki-makam güç olunca etrafta aslanlar gibi dolaşıp pay alıyordu ve halen alıyor. Bu durum “düğünde olup cenazede kaçanları” hatırlatıyor. Öte yandan siyasi düğünde halay çeken bu kişiler açısından sıkıntılar ne denli çok olursa olsun oldukça büyük bir avantaj bulunuyor. Ne denli yanlışlar hatalar olursa olsun bir türlü “sorumlu” olamıyorlar ve sorumlu görünmüyorlar. Oysa yapıp ettikleri tüm yanlış ve hatalar tek bir yere toplanıp tek bir kişinin altını oyuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bir yerlere gelenler genelde iki noktada zarar vermeye başlıyor; hem Onun verdiği cansiperane mücadelede yalnız bırakarak hem de herhangi bir konuda yanlış ve hata yaptığında... Bu iki durumda da hesap zarar olarak "bir yere" toplanıyor.

Onun sayesinde burada olanların yanlışları hataları kaçmaları yetmezmiş gibi AK Partinin altını oyan başka bir Truva Atı çıktı başımıza: Medya!

“Ölümüne Reis!” diyen medyanın “Reislerini” sinsice etkisizleştirmek istediklerini şaşkınlıkla izliyoruz!

Her gece ekranlara çıkıp teorisyen gibi konuşmaya çalışan fakat entelektüel seviyeleri yetersiz gazeteciler yazarlar, antipatik cümleler kurup halkla neredeyse alay eden TV "şaheserleri" felaket bir şekilde darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor. Adeta güle oynaya AK Partiyi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da uçurumdan atmaya ant içmiş gibiler. Gösterdikleriyle yaptıkları birbirinden o kadar çok uzak ve farklı ki onların dost mu yoksa düşman mı olduğu çoğu zaman birbirine karışıyor?

Özellikle medyanın geneli ve çoğu TV anlaşmışçasına aynı rengi aynı tonu aynı tavrı kullanıyor!

Bir Truva Atı olarak medyada başlıca şu sorunlar tehlike yaratıyor: Temsilci niteliğindeki gazeteci ve yazarların entelektüel yetersizlikleri, halkı yeterince aydınlatamamaları.

Halka verilen mücadeleyi doğru dürüst anlatamamaları.

Hamasi edebiyatla sadece algıya yönelik işler içinde olmaları.

Kurdukları cümlelerle takındıkları tavırlarla halkta tepki uyandırmaları.

Medyada ortaya çıkan olumsuz görüntü AK partiye kan kaybı yaşatması bir yana Erdoğan’ın sırtına saplanmaya çalışılan hançer gibi bir işlev de görüyor.

Seçimler için vakit azaldı ve AK Parti, Truva Atları için yani iki büyük tehlike için harekete geçmek zorunda!

Onun sayesinde burada olanlar sahaya inip çalışmalı ve her türlü sorumluluğu üstlenmeli medya ise yüzünü tarzını seviyesini en kısa zamanda değiştirip siyasi mücadeleyi yeterince anlatabilmelidir!

Aksi taktirde Truva Atları bunca emeklerle kazanılmış siyasi mücadeleyi yakıp yıkacak, külleri de pervasızca havaya savuracaktır!

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar