USD 32,33
EUR 35,07
ALTIN 2.298,42
BIST100 8.987
İHBAR hattı 0552 642 79 79

YENİ YILDA “SAĞLIKLI” KARARLAR VERİN…

Yeni yıl hepimiz için yine birçok yeni kararla birlikte geldi. Eminim ki hepinizin gerçekleştirmek üzere bir dileği var. Bazı şeylerin değerini kaybetmeden bilmek gerekiyor o yüzden benim her yıl olduğu gibi bu yıl da herkes için dileğim, önce sağlık…

Bir şeyi başarmanın ilk adımı önce karar vermek ve inanmaktır ve gerçek amacı bulmaktır. Yeni yıl için kararlarınızı ve başarmak istediklerinizi planlayın ve kendinizi ertelemeyin.

Gerçek hedefleriniz neler

Her zaman söylerim, kısa süreli hedefler veya amaçlarınız varsa başarınız da kısa süreli olabilir. Kardeşinizin veya arkadaşınızın düğününde istediğiniz elbiseyi giyebilmek için kilo vermek istiyorsanız o aşamadan sonra tekrar kilo alabilmeniz muhtemel. Bu küçük hedefleri neden istediğinizi düşünün. Gerçek amacınız sağlıklı olup kalıcı değişikliklere gitmek olmalı.

Başarınızla kendinizi motive edin

Kendinizi motive ederken sadece sonuca değil sürece odaklanın yaptığınız iyi şeyler ve önceki başarılarınızı hatırlayın iyiyi güçlendirin küçük farkları önemseyin. Fiziki ve ruhsal değişimin bir anda olabilmesi biraz zor. Bunu bugünden yarına gerçekleştiremezsiniz. Bu yüzden belli bir program belirlemeli ve bunu disiplin ve sabırla uygulamalısınız

Uyku kalitenizi önemseyin

Güne daha mutlu ve daha sağlıklı başlamak ve daha sağlıklı olmak istiyorsanız mutlaka 7 – 8 saat uyumaya özen gösterin. Araştırmalar günde 7 saatten az uyuyanların beden kitle indekslerinin 7 saatten fazla uyuyanlara göre daha yüksek olduğunu söylüyor. Uykusuz kaldığınızda tatlı, tuzlu ve yağlı şeyleri yeme isteğinin artmasına sebep oluyor aslında fiziksel olarak aç olmasanız bile kendinizi aç hissedebilirsiniz.

Bir uzmandan yardım alın

Bazı kişiler hedefe ulaşma konusunda süreç uzayınca motivasyon konusunda zorluk
yaşayabiliyorlar. Bir uzmandan destek almak ve size uygun programların belirlenmesi de çok büyük önem taşıyor. Ayrıca amacınız kilo vermek ya da spor yapmaksa eşiniz, kardeşiniz veya iş arkadaşınız ile ortak bir kararla güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir yıl dilerim…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar