USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

İÇTİĞİNİZ KAHVE KAÇ KALORİ?

Kahve, yüzyıllardır insanların günlük hayatının ve kültürünün bir parçasıdır. Kahve en önemli kafein kaynağıdır. Eskiden kahve kültürümüz sadece Türk kahvesiyle sınırlıydı fakat Amerikan kahve kültürünün hayatımıza girmesiyle her sokak başında yeni kahve konseptli cafe açılıyor. Kahve tek başına kalorisiz bir içecektir fakat içerisine eklenen süt, krema, şeker, şurup kahvenin kalori değerini yükseltiyor ve farkına varmadan fazladan kalori almış oluyoruz.

Peki, hangi kahve kaç kalori?

Öğütülmüş kahve çekirdeği ile hazırlanan kahveleri 3’e ayırırız; çözünebilir kahve, filtre kahve, espresso. Granül kahve, kahve çekirdeğinin hazırlanış prosedüründen arta kalan posadır yani sadece kahve çekirdeğinin kendisi değildir.

-Granül kahve; 4 kcal.

-Granül kahve+1 çay kaşığı şeker+2 yemek kaşığı krema:121 kcal.

Kahve çekirdeğinin faydalarını, öğütülmüş kahve çekirdeğinin demlenmesi ile alırız. Kahve çekirdeğinin demlenmesi sonucu; kahve çekirdeğinin rengini, aromasını ve tadını alır. Sonrasında kâğıt veya metal filtre kullanılarak filtre kahve elde edilir.

-Filtre kahve(brewed coffe): 2 kcal.

- Filtre kahve+ 1 çay bardağı yağsız süt; 35 kcal

-Filtre kahve+1 çay bardağı soya sütü; 45 kcal.

Kahve çekirdeğinin sıkıştırılıp ince öğütülerek basınçlı sıcak sudan 30 saniye geçirilmesi ile espresso elde edilir. Tüketilen çoğu kahvenin yapıtaşı espressosudur.

-Espresso; 6 kcal.

-Americano (espresso + sıcak su +)6 kcal

-Cappucciono (espresso + 1 birim yağsız süt + 3 birim süt köpüğü ); 92 kcal.

-Latte (espresso + 3 birim süt + 1 birim süt köpüğü); 113 kcal.

-Mocha (espresso + mocha sosu + süt + krema); 191 kcal.

-White chocolate mocha (espresso + beyaz çikolata sosu + süt + krema ); 260 kcal

Espressoda olduğu gibi öğütülen ( çok ince çekilen), demlenen ancak telvesiyle içilmeye sunulan Dünyada ki tek kahve türk kahvesidir.

-Türk kahvesi; 7 kcal.

-Türk kahvesi +2 çay kaşık şeker ; 25 kcal.

Türkiye’de yapılan çalışmalarda en çok türk kahvesi, granül kahve ve filtre kahve tüketildiği saptanmıştır. Peki siz kahvenizi nasıl alırsınız?

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar