USD 32,50
EUR 34,91
ALTIN 2.439,09
BIST100 9.727
İHBAR hattı 0552 642 79 79

GİZLİ KALORİLERİN KURBANI OLMAYIN!

Kilo verme sürecinde her şeyi yaptığımızı düşünürüz ama tartıya çıktığımızda değişim olmayınca üzülür motivasyon düşüklüğü yaşarız. Halbuki kilo vermeye çalışırken yediğimiz bazı gizli kalorileri göz ardı ederiz bunlar neler gelin birlikte inceleyelim.

1-Televizyon karşısında tüketilen yiyeceklere dikkat!

Televizyon karşısında bir şeyler izlerken yediğimiz yiyecekler porsiyon kontrolü yapmamızı zorlaştırır. Bu yiyecekler genelde yüksek yağlı veya şeker içeriği yüksek yiyecekler olduğu zaman alınan bu gizli kalorileri vermek bir hayli zorlaşır.

2- Yemeğe oturmadan önce tükettiklerinize dikkat!

Sofra kurulurken ağzımıza attığımız atıştırmalıklar veya işten yorgun ve aç gelmişken yemeğe oturmadan önce yenen ekmek arası yiyecekler bize ekstra kalori almamıza neden olarak farkında olmadan kilo almamıza neden olur.

3- Meşrubat ve meyve sularına dikkat!

Özellikle kış ayları geldiğinde kendimizi yorgun veya hasta hissettiğimizde kendimize 1 bardak meyve suyu sıkıyoruz ama bir bardak meyve suyu için en az 3-4 adet meyve suyunu sıkarız. Meyve sularındaki temel sorunda budur.

3 porsiyon meyveyi yediğimizde kendimizi tıka basa tok hissettirecek, suyunu içtiğimizde ‘oh içim ferahladı’ diyoruz. Bu sebeple karnımızı doyurmayan sadece tadı için içtiğimiz içeceklerden bu kadar yüksek kalori almamaya dikkat edelim.

4- Gizli yağ içeren besinlere dikkat!

Yağ içeriği yüksek olup kalorisini göz ardı ettiğimiz cips, kızartmalar, soslu kuruyemişler, pide, lahmacun, tarzı yiyecekleri örnek verebiliriz.

Ağızda dağılan yedikçe yeme isteği uyandıran kurabiye, bisküvi, kandil simidi gibi yiyecekler yapım tekniği olarak bol miktarda yağ içermektedir.

5-Light yiyeceklere dikkat!

Light ürünlerinin de bir kalorisi olduğunu unutmayalım! 1 paket diyet bisküvi 2 dilim ekmeğin kalorisine eş değerdir. Farkında olmadan bu ürünleri fazlasıyla tüketirseniz neden kilo veremediğinizi daha iyi anlayacaksınız.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar