USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

ŞEHİRDE YEREL SEÇİM HEYECANI

Yavuz Meşe

Yavuz Meşe

03 Kasım 2023 | 10:33

Kıymetli okurlar, uzun zaman aradan sonra yine beraberiz. Genel seçimlerde yaşanan AK Parti zaferinin ardından yerel seçimlerin heyecanı da tüm şehri sarmış görünüyor. Muhalefet partilerinin sönük çalışmaları sokakta hiç gündeme gelmiyor. Biz yine her zamanki gibi iktidar partisine olan teveccüh ve yerel seçimlerde belediye başkanlıklarına olan talepleri gündemimize alalım.

***

AK Parti, her seçimde olduğu gibi yine rakipsiz. Cumhur İttifakı birlikteliği ve MHP’nin de desteğiyle AK Parti’den aday adayı olmak için birçok isim kolları sıvamış görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yenilik ve tazelenme hareketinin yerel seçimlerde de olacağına gönülden inanan herkes bu konuda sahaya inmeye hazır görünüyor. İttifakta neler konuşuluyor, hangi isimleri neler bekliyor, birlikte değerlendirelim.

***

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde mevcut Başkan Ekrem Yüce, yaptığı çalışmalarla ve ortaya koyduğu azimle takdir kazandı ancak seçimlerin bereketi, değişim olacağına inanan kesimlerin beklentisi de aday adaylıklarını ortaya çıkarıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk Büyükşehir Belediye Başkanlığı için konuşulan isimler… AK Parti İl Başkanı Yunus Tever’in İl Başkanı olması dolayısıyla Büyükşehir Adaylığını Genel Merkez yetkililerine ilettiği şeklinde bir duyum var o da ayrıca değerlendirilecektir. Ancak herkesin de bildiği üzere Başkan adayını Cumhurbaşkanı Erdoğan belirleyecek ve tüm Cumhur İttifakı, adayıyla birlikte muhteşem bir seçim atmosferi yaşayacak.

***

İlçelerde de aday adaylık süreci oldukça bereketli. Taraklı ve Hendek’te Cumhur İttifakı gereği MHP’nin adayları olacağına dair genel bir görüş hâkim. Hendek’te her ne kadar hareketlilik yaşansa da mevcut Başkan Turgut Babaoğlu ya da değişim olacaksa gösterilecek MHP’den yeni başkan adayı, Hendek’te hizmetlerine devam edecektir. Taraklı’da İbrahim Pilavcı’nın devamı hakkında genel bir görüş hakimken, AK Parti’de üç dönem kuralı esnetilirse eğer Arifiye, Serdivan, Kocaali ve Karapürçek devam eder. Fakat bu ilçelerde önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Arifiye’de Nurettin Subaşı, Remzi Adıyaman, Behlül Bayrak, Yusuf Çelebi, Önder Karan, Salih Kaya, Kürşat Kılıç, Rıdvan Sezer, Akın Aksakal, Nurettin Albayrak, Sinan Şen, Hakan Yazıcı, Ferit Şekerli ve Ali Afacan’ın isimleri geçiyor. Serdivan’da Osman Çelik, Enver Tok, Rüstem Keleş, İlhan Yılmaz, Nuri Oktay, Atakan Çelik, Özkan Çerlek, Burak Erken, Furkan Beşel, Fatih Yardımcıoğlu, Serdar Değirmenci ve Fatih Turan’ın isimleri konuşuluyor. Kocaali, Ahmet Acar ile birlikte Ersan Demir, Karapürçek’te ise Orhan Yıldırım devam etmezse eğer Ümit Bodur, Ali İhsan Tarım, Fatih Mehniyar, Musa Burnaz ve İsmail Hakkı Doğramacı ilçe kulislerinde konuşulan isimler.

***

Akyazı’da Başkan Bilal Soykan’ın devam edeceğine dair görüş hakimken Abdullah Taha Yıldırım, Osman Karaoğlan, Hasan Akcan, Şener Bayraktar, Arzu Kahveci ve Ünal Gündüz de kulislerde dile getirilen aday adayları olarak karşımıza çıkıyor. Pamukova’da mevcut başkan Güven Övün’ün devam edeceğine dair bir görüş hâkim ancak Ahmet Öksüzali ve Fatih Akın’ı da duyuyoruz. Söğütlü’de Başkan Koray Oktay Özten ile ilgili parti kulislerinde konuşulanlar var, Selçuk Kurt ve Volkan Deniz de duyulan isimler arasında. Ferizli’de mevcut başkan İsmail Gündoğdu ismi çokça tartışılıyor, Ramazan Serhoş, Ahmet Soğuk ve Hüseyin Kaşkaş ilçe içinde de konuşulan isimler arasında gösteriliyor.

***

Kaynarca’da mevcut Başkan Murat Kefli ile ilgili ilçe kulisleri oldukça hareketli. Kefli’nin devam etmeyeceğine inanan çok sayıda ilçe insanı var. Kadir Yazgan, İsmail Kaymak, Meva Eryiğit ve Selçuk Girgin’in başkan adayı olmak istediğini duyuyoruz. Karasu’da güçlü bir başkan olan İshak Sarı’nın yanı sıra Ahmet Genç, Cevat Ekşi, Ömer Babalıoğlu ve Kâmil Özen isimleri de başkan adayı olmayı arzuladığı kulislerde dile getiriliyor. Erenler, Sapanca ve Geyve, hareketli ilçeler… Erenler’de Fevzi Kılıç başkanın vefatından sonra göreve gelen Rahmi Şengül, devam etmeyi çok istiyor. Ancak ilçede de başkan adayı olmak isteyen çok sayıda isim olduğu söyleniyor. Erdal Köse, Faruk Kara, Necmettin Kırık, Harun Şen, Resul Erdoğan Yılmaz, Şenol Dinç, Ahmet Kemiksizoğlu, Osman Karataş, Muhammet Kıratlı, Cevdet Koç ve Yusuf Türkhan, Erenler kulislerinde konuşulan isimler. Sapanca’da Başkan Özcan Özen’in devamı tartışılırken, Yunus Gümüşel, Ömer Hunca, Yaşar Balkaya, Cengiz Can Çetin, Arif Tanta, Aydın Yılmazer, Recai Çapoğlu, Nazmi Bostancı, Necati Başar, Alpaslan Kılıç ve Büşra Duygu Değirmenci Alptekin isimleri de ilçe halkında konuşulmaya devam ediyor. Geyve’de Başkan Murat Kaya, AK Parti Sakarya Milletvekili olarak görevini sürdürüyor. Koltuğu devralan Metin Atalay devam etmeyi çok istiyor. Selçuk Yıldız, Tahsin Dişli ve Sabri Bölükbaşı’nın da başkan adayı olarak yola çıkmayı arzuladıklarını duyuyoruz. Adapazarı'nda ise Başkan Mutlu Işıksu ile birlikte gazeteci dostum Raif Ugan’ın dillendirdiği bir aday adayı dışında herhangi bir ismin Adapazarı’nda başkan adayı olmak istediğine dair bir duyum almadım.

***

Bu kadar ismin görev almak istemesi Sakarya için bir nasiptir ve çok da iyidir. Bahsettiğim isimlerde hatalı duyumlar olabilir, farklı parti ya da görüşten insanları da duyumlara göre yazmış olabilirim, yeni isimler de muhakkak kolları sıvayacaktır. Bir kusurumuz var ise affola. Hayırlısı ne ise olsun, şehrimiz için en güzeli olsun.

Sevgilerimle.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Aslında Ne Oldu? 02 Nisan 2024
YENİLENME VAKTİ 04 Nisan 2023
VAKİT BU VAKİTTİR 11 Ocak 2023
HEYECAN DOLU GÜNLER 22 Kasım 2022
Tüm Yazılar