USD 32,36
EUR 34,96
ALTIN 2.324,88
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

HEYECAN DOLU GÜNLER

Yavuz Meşe

Yavuz Meşe

22 Kasım 2022 | 15:17

Merhaba sevgili okurlar,

AK kadroların ve Belediyelerin Sakarya halkı için güzellikler oluşturmak ve şehrin enerjisini ve şehre yatırımları daha artırmak için yaptıkları hummalı çalışmalar devam etmekte…

Adapazarı Belediyesi tarafından hazırlanan ve uzun zamandır merakla beklenen proje, Başkan Mutlu Işıksu ve ekibi tarafından hayata geçirildi ve son olarak Uygulama İhalesi sözleşmesi imzalandı. Işıksu, “Adapazarı'nda Hayat Var parolasıyla şehrin kalbinde başlatacağımız yenileme ve dönüşüm çalışmasının, örnek bir proje olarak artık şehrimizde yeni bir kimlik inşa edeceğine inanıyor ve şehrimiz için tüm güzellikleri birlikte başarıyoruz. ADA Hayat, hepimiz için hayırlı olsun.” dedi. Şehre aidiyet duygusuyla çalışan bir başkanın, o şehre ait olan güzellikleri ortaya çıkarıp, şehrin dinamikleri ile birlikte katma değeri çok yüksek bir çalışmayla, daha yaşanabilir, konfor alanları geniş insanları çok mutlu eden bir projeyi ortaya koyması gerçekten takdire şayan.

“Adeta bir şehri sevdikçe, o şehri kuşanırsınız. İşte bu düşüncelerle aidiyet hissettiğimiz güzel Adapazarı’mız için tarihi bir başlangıcın olacağı kanısındayım.” dedi Mutlu Başkan. Başkanın ifadeleri hakikaten o kadar güzel ki. Her cümlesinde alınması gereken önemli mesajlar ve dersler var.

Ada Hayat’tan kısaca bahsedecek olursak; Adapazarı şehir merkezinin tam kalbinde, içerisinde; Belediye Binası, Vergi Dairesi, ticari alanlar ve meydanın bulunduğu alanda kapsamlı bir dönüşüm çalışması. Şöyle ki:

ADA Hayat, doğaya, insana, tarihe ve mekâna saygılı bir düsturla, bitki kalitesi ve çeşitliliği yüksek benzersiz peyzaj tasarımı, ferah ve yeşil alan ve avluları; yeni şehircilik akımından yola çıkarak meydanın aşağıya indirilmesiyle, mevcut meydandan daha büyük alana sahip olup, her kattan gökyüzünü gören ferah mimarisi, birçok sosyal ve sanatsal aktiviteleri içinde barındıran Yeni Bir Meydana sahip olacak. Meydana girmeden önce şehrimizin tarihinde yer bulan 12 Aileyi 12 ayrı sütun ve sütunların üzerinde Osmanlı Devleti’nin kuruluşu olan 1299 yılından bugüne kadar geçen yılları simgeleyen yıl sayısı kadar ayrı kaset yer alacak. Sütunların üst kısmında ise Sakarya Nehri’nin kıvrımlarını simgeleyen bir hiperbolik tavan yer alacak.

Bu proje ile şehrimiz olması gereken şehir merkezi binası ve bahçesi ile layık olduğu ve en önemlisi ihtiyaç duyduğu, depreme dayanıklı, yeni teknolojilerle inşa edilen güvenli, modern ve tarihsel bakış açısı ile hak ettiği görünüme kavuşacak. Hakikaten şehrini çok seven bir vatandaş olarak çok ama çok heyecanlıyım.

Sakarya, tüm alanlarda çok anlamlı adımlar atıyor. AK kadrolar çok yoğun bir çalışma içerisinde. Belediyelerimiz yarınlar adına güven veren projelere imza atmaya devam ediyor. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve ekibinin hayat verdiği tarihi çalışma, umutlarımızı tazelemeye, yeniden ve çok daha güçlü bir dirilişe vesile olmuştur. Kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Bu güzel enerjiyle daha nice başarılı projelere!

*****

İstanbul İstiklal Caddesi'nde menfur bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen teröristin Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu belirlendi. Kadın terörist sorgusunda PKK bağlantısını ve talimatı Kobani'den aldığını itiraf etti. İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli tutuklandı. Canımızı yakan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılar acil şifalar diliyorum. Bir daha tekrarlanmamasını Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum. Türkiye terörle mücadelede kararlı duruşunu sürdürecek ve hain teröristlere göz açtırmamak için operasyonlarına devam edecektir. Kalın sağlıcakla…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar