USD 32,53
EUR 34,86
ALTIN 2.440,17
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Oynamaya Gönlü Olmayan Gelin Yenim Dar Dermiş

Gülden Sarohan

Gülden Sarohan

28 Kasım 2021 | 19:33

“Oyun bilmeyen gelin yenim dar dermiş” atasözünün yaygın farklı kullanımı. Mecaz anlamı yapamadığı bir işe bahane uydurmak.

Yapamadığı mı? Yoksa yapmak istemediği mi? Tabi bu sorular sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi olmayan ve gerekli adımları henüz atmamış ilçelerimiz Arifiye, Erenler, Ferizli, Geyve, Karapürçek, Pamukova ve Söğütlüdür.

Geçmişten bu güne Kanun Maddeleri ile öngörülmüş 09.07 .2021 tarihinde revize edilmiş 7332 numaralı 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 1. maddenin 1. fıkrasıyla nüfusu 25 bini aşan tüm belediyelerin sahipsiz veya güçten düşmüş yada tehlike arz eden hayvanların korunması ve bakımının yapılması, rehabilitasyonun sağlanması amacıyla Hayvan Bakımevleri kurma zorunluluğu getirmiştir. Üstelik de yüzde kırkını hibe desteği sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığı gibi bir kurum varken.

Arifiye Belediyesi nüfusu 46.344, Erenler Belediyesi nüfusu 90.855, Ferizli Belediyesi nüfusu 27.399, Geyve Belediyesi nüfusu 27.399, Pamukova Belediyesi nüfusu 29.974 iken neden resmi başvurularınız yok, neden sizi bu hususta samimi görmüyoruz. Akla şu sorular geliyor; İlçenizde ki sokak canları nerede ? Besleme odaklarınız var mı? Bu soruları çoğaltabiliriz maalesef. İlçelerin totaline hizmet vermeye çalışan Büyükşehir Belediyesi ne kadarına cevap verebiliyor? Malum 10 ilçemizde halde hazırda Hayvan Bakımevleri olmadığını düşünürsek bu kanun maddesi neden ciddiye alınmıyor. Sivil Toplum Kuruluşu üyesi olarak saydığımız bu ilçelerimizden başta Arifiye, Erenler, Pamukova ve özellikle Geyve gönüllülerinden aldığımız yoğun şikayetler var. Sn Başkanlarla yapmış olduğum görüşmelerden tatmin edici cevaplar alamamaktayız. Meçhule giden canlar!!! Halbuki istenilse nüfusu 25 binin altında olan Taraklı, Söğütlü ve Karapürçek ilçeleri dahil yakın ilçeler birleşerek Hayvan Bakımevleri kurabilirler. Bu desteği ilçeler arası kurarken sokak canlarımızın refahını sağlayabilirler. Olması yönünde Devletin kurumları mesai harcarken belediyelerimizin uyku halinden uyanması ve gerekli adımları en kısa sürede atması dileğiyle. Bu nezde takipçi ve destekçi olacağız…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar