USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Kötü Pitbull Yoktur , Kötü Sahip Vardır

Gülden Sarohan

Gülden Sarohan

25 Aralık 2021 | 14:35

İşin neresinden tutsak elimizde kalıyor. Zaman zaman ülkenin bazı şehirlerinde Pitbull saldırıları duyuyoruz içimiz acıyor. Gelişmiş ülkelerin sosyal medyalarına baktığımızda Pitbullların bebek baktığını görürüz. Hayranlıkla izler o videoları gıpta ederiz. Pitbull olarak tanımlanan tüm köpekler terrier ve bulldog melezlenerek İngiltere’de geliştirilmiş yiğitlik ve çevikliklerini terrierlerden güçleriniyse bulldogdan almıştır.

Pitbull olarak tanımlanan dört cinsi vardır.

1- Staffordshire Bull Terrier
2- Amerikan Pitbull Terrier
3- Amerikan Bulldog
4- Amerikan Staffordshire Terrier

Amerika’da “Dadı Köpek” olarak tanınan bu köpek cinsi ülkemizde döğüş köpeği olarak tanınıyor. Halbuki Pitbull köpekler diğer ırklara istinaden sürüleri güden bir sürü köpeği, ava yardım eden av köpeği, aileye ve çocuklara düşkünlüğünden dolayı çocuklara dadı köpeği, evlerini ve eşyalarını koruyan müthiş bir bekçi köpeğidir. Pitbull yalnızca bir işçi köpek olarak değil eşlikçi köpek olarak da görülmeye başlanınca ailelerin sevilen bir üyesi haline geldi.

Pitbull köpeklerinin çevik ve güçlü yapılarından dolayı, olmadıkları bir kalıba sokarak vahşi ve kavgacı köpek haline dönüştürmek için uğraştılar, yozlaşmış egolarına alet etmişlerdir. Maalesef ki suçlanan sahipleri değil Pitbull köpekler olmuştur. Tecrite ve imhaya gelince Pitbull köpekler fakat sahiplenen ve de onu kötü emellerine kullanan sahipler ortada yok. Neden olsun ki nasılsa ortada olan sevgi dolu köpeğin yüreği değil, çevikliği ve güçlü kaslarıydı. Bu cins köpeklere yakınlıklarıyla bilinen 15 ile 30 yaş grubu erkek çocukları ergenlik dönemlerindeki fırtınayı Pitbull köpeklerde kavgacı ve vahşi kalıba sokarak rüştünü ıspatlama egosu içerisinde olurlar. Bu olgu onlara güç be prestij kazandırdığını düşünürler. Bu döngü eğitimle ve cezalarla değiştirilmediği sürece bugün ne ise yarında böyle olacaktır. Var olan yasa düzgün uygulanmadığı için olan yine Pitbull köpeklere oluyor ne yazık ki. Kötü niyetli insanların eline düşen birçok Pitbull alınıp rehabilite edilmeli ve topluma kazandırılmalıdır. Unutmayalım ki kötü Pitbull yoktur, kötü sahip vardır.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar