USD 32,50
EUR 34,94
ALTIN 2.440,72
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR

Gülden Sarohan

Gülden Sarohan

13 Kasım 2021 | 16:06

Takipçisi olacağız demiştik ya, şöyle bakalım istedik ilçelerimize; Adapazarı Belediyesi alfabetik sıraya göre ilk sırada olduğu gibi, yaptığı hizmetlerle de ilk sırada, hizmete girdiği andan itibaren besleme odaklarında 15 ilçenin yükü omuzlarında, hani dedik ya " kol kırılır yen içinde kalır" sessizce sahada besleme yaparak hizmetlerine devam etmektedir. Ayrıca rutinde Sevpati Ekibi Özcan Özden ve Turhan Hurma besleme yaparak destek vermektedir.

2020-2021 yılları arası çalışmalarına ivme katarak Adapazarı Belediyesi Bakımevine yaralı ve hasta kedi, köpek için müşahede bölümleri kurarak ilaveler yapmış, Biyokimya cihazı, Hemogram cihazı, Ultrason cihazı almıştır. İki adet tekerlekli, iki adet el taşıması olmak üzere kedi ve köpek taşıma sedyelerine dört adet ilave etmiştir. Yavrulu anne bölümü bölümlere ayrılmış, yavru köpek bölümü hastalık sınıfına göre tasarlanmıştır. Paraziter hastalıklı köpekler için ayrı bölümler yapılmış ve Tehlikeli (yasaklı) ırk diye adlandırdığımız canlarımız için yaşam alanı ilave ederek özel bölüm oluşturmuştur. Ayrıca henüz On ilçemizde Köpek Rehabilitasyon merkezi olmazken Adapazarı Belediyesi Kedi Evi de bünyesine katmıştır. Sn. Başkan Mutlu lşıksu'ya teşekkürlerimizi borç biliriz

Akyazı Belediyesi 27 Ağustos 2021 de Sokak Hayvanları, Geçici Bakımevini açmış olumlu bir şekilde Adapazarı Belediyesinin izinde gitmektedir. Devamlarının temennisi ile Sn. Başkan Bilal Soykan'a desteklerimizi borç biliriz.

Hendek Belediyesi 2016 yılında Sokak Hayvanları Geçici Bakımevini açmış olup açıldığı tarihten beri imkanlarını zorlayarak sokak canlarımıza Kedi-Köpek ayırt etmeksizin hizmetlerini sunmaya devam etmektedir.

Kocaali Belediyesi Sevimli Dostlar Geçici Hayvan Barınağı Rehabilitasyon Merkezi 21 Aralık 2020 yılında hizmete girmiş olup çalışmalarına devam etmektedir.

Karasu Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi olarak resmi başvurularını yapmış, fakat dışarıdan veterinerlik hizmeti alarak ve de Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile ilçesindeki sokak canlarına hizmetlerini sunmaktadır. Bir an önce resmi ve sistemli yerine kavuşması dileğiyle.

Sapanca Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde imkanlarının üzerinde performans sergileyerek sokak canlarımıza hizmetlerini sunuyorlar. Hizmetlerini daha ileriye götürebilme adına Yeni Rehabilitasyon Merkez Proje çalışmalarına başlamışlardır. Teşekkürler Sn. Başkan Özcan Özen iş bu durumda diğer ilçelerimizi bir sonraki yazımızda konu alacağız.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar