USD 32,20
EUR 35,01
ALTIN 2.500,70
BIST100 10.644
İHBAR hattı 0552 642 79 79

ANTİBİYOTİK YERİNE PROPOLİS

Propolis; bal arıları tarafından bal üretimi sırasında çiçek ve ağaçlardan topladıkları maddeleri kendi tükürükleri ile bir araya getirerek oluşturdukları bir karışımdır. Kovanı mikroplara ve dış tehlikelere karşı koruyan propolis, kovanın tam bir hastalık kalkanıdır ve başta bağışıklık olmak üzere insan sağlığı üzerinde birçok faydaya sahiptir. Propolis kovandan alındığı haliyle maalesef tüketime uygun değildir. Ayrıca propolis kovandan alındığında içerisinde balmumu ve bazı kirlilikler bulunduğundan bu özütleme veya ekstraksiyon işleminin uygulanması saf propolis elde etmede oldukça önemlidir. Doğal propolise ulaşmak için ekstraksiyonda kullanılan çözücülere dikkat etmek gerekir.

Propolis Covid 19’dan korunmak için literatürde bilimsel olarak kanıtlanmış tek doğal yiyecek olduğunun altını çizmek isterim. Propolisin antioksidan etkisi nar suyu ile karşılaştırdığında, nar suyundan tam 80 kat daha güçlü antioksidan etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Propolisin insan sağlığı üzerindeki faydalarına gelin birlikte göz atalım;

1)Kanserle Mücadeleye Yardımcıdır; Propolis anti-tümoral ve anti-kanserojen özelliğe sahiptir. İçeriğindeki polifenolik yapılar, kanser gelişiminin ardındaki neden olan DNA mutasyonlarının önüne geçilmesine yardımcıdır.

2)Kadınların sıklıkla karşılaştığı Candida enfeksiyonunun tedavisinde etkilidir; Vücut direncinin düştüğü dönemlerde vücut mukozalarında ortaya Candida enfeksiyonları ile mücadelede propolis takviyesi, tedaviyi hızlandırmak ve daha iyi yanıt alınmasına yardımcı olmaktadır.

3)Kadınlarda Üreme Fonksiyonlarını Güçlendirir; Gebelik planlayan kadınlarla yapılan çalışmalarda propolis takviyesinin gebeliği kolaylaştırdığı ortaya koyulmuştur.

4)Herpes Virüsü İle Mücadele Eder; Herpes virüsü karşımıza en çok dudak ve ağız çevresinde uçuklar olarak çıksa da pek çok vücut membranında enfeksiyona sebep olabilir. Yine vücut direncinin düşmesi sonucu ortaya çıkan herpes virüsü ile mücadelede propolis desteği kullanılabilir. Bu nedenledir ki, artık dudak kremlerinde propolis takviyesi görebilmek mümkündür.

5)Soğuk Algınlığı ve Boğaz Ağrısı ile Mücadele Eder; Özellikle kış ayların hepimizi ele geçiren soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı yine yetersiz kalmış bağışıklık fonksiyonunun bir sonucudur. Bu nedenle özellikle okul çocukları ve yaşlılara kış aylarında propolis takviyesi verilmesi soğuk algınlığı ve buna bağlı gelişen hastalıkların baskılanmasına yardımcı olacaktır.

6)Parazitlerle Mücadele Eder; Yapılan çalışmalar özellikle kirli su ve yiyecek tüketimine bağlı oluşan, bağırsaktaki Giardiasis parazitik enfeksiyonunun ortadan kaldırılmasında propolis desteğinin olumlu sonuçlarını ortaya koymuştur.

7)Yanık tedavisinde de antiinflamatuvar, antimikrobiyal ve antifungal etkileri nedeniyle kullanımı bilimsel olarak mevcuttur.

8) Deri enfeksiyonlarında üzerine direk propolis sürerek; diş eti tedavilerinde, ağız ve boğaz enfeksiyonlarında da gargara şeklinde kullandığınızda propolis hemen iyileştirici etki göstermektedir.

9)Propolis vücutta yağ yakımının hızlandırılmasına yardımcı oluyor.

Günlük propolis kullanım dozu 4 – 10 yaş arasında 100 – 300 mg, 11 yaş üzeri ve yetişkinler için 250-1000 mg olarak literatür önermektedir.

Propolis tadı acı ve buruk olduğu için süt, taze sebze veya taze meyve suları içinde karıştırılarak tüketimi daha zevklidir. Propolisi çocuklara süt, bal ve muz ile yapacağınız muzlu süt içine ekleyerek vermeniz tüketimlerini kolaylaştıracaktır.

PROPOLİSLİ PANCAR DETOKSU

Günün istediğiniz vaktinde tüketebileceğiz propolisli pancar detoksu hem bağışıklık sistemini güçlendirecek hem de karaciğer detoksunu sağlayacak.

Malzemeler:

1 adet taze pancar

Yarım demek taze dereotu

Yarım limon

1 tatlı kaşığı propolis

Yapılışı:

Pancar ve dereotunu katı meyve sıkacağından geçirin ve bardağa alın. Yarım limonu sıkıp, propolisi ekleyip karıştırdıktan sonra servis edin.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar