USD 32,49
EUR 34,92
ALTIN 2.438,45
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Biz, bu muhalefet ile mi küresel güç olacağız

Uzm. Dr. Ümit İpeksoy

Uzm. Dr. Ümit İpeksoy

30 Ağustos 2021 | 15:59

Hiç durmuyorlar. Yine nereden emir aldılarsa hiç nefes almadan, toplumu germek ve kutuplaştırmak için ellerinden gelen yalanı, iftirayı ardlarına koymuyorlar. Gün geçmiyor ki yalan bir haber, toplumun bir hassasiyeti üzerinden vurulmayalım.

Muhalefet artık şirazesinden öyle çıktı ki seçilirse mahkeme kararlarını bile tanımayacağını söylüyor. Şu anda ki yönetime, diktatör diyenler söylüyor bunu. Ben, anayasa falan tanımam, oy verin yeter diyor.

Suçu sabit olanlar dışındakleri demiyor. Hepinizi diyor. Yani soru çalanları, kumpas davalarını kurgulayanları, kendinden olmayanları acımasızca işinden eden, hapislerde süründüren, itibarılarını alıp intihara sürükleyenler, devletin terör örgütü içerisine yerleştirdiği, gözüpek vatan evlatlarını terör örgütüne ispiyonlayıp, şehit ettirenlerden bahsediyor. Hepsini sorgusuz sualsiz tekrar kamuya alacakmış.

Ülkeyi kutuplaştırmak, mütedeyyin insanları rahatsız etmek için öğretmen, avukat, çiftçi, memur aklınıza kim gelirse karşı gruba oy verirse haysiyetsiz, şerefsiz, vatan haini, liyakatsiz, yalaka, yandaş damgası yiyor. Ama her türlü bölücü akımla, yan yana kol kola gezenler, mandacılar, vesayet sevdalıları, islam düşmanları, her türlü cinsel sapkınlıkları temsil edenleri de vatansever aydınlar olarak tesmiye ediyorlar.

Mücadelesi oldukça zor bir durum. Neresinden tutsanız olmuyor.

Afganistan-Taliban-Amerika

Doğrusu Türkiye için hangisi daha tehlikeli, karar vermekte zorlanıyor insan. Binlerce kilometre ötede ki bir ülkede, Amerika tarafından kurulan ve büyütülen bir örgüt mü? Yoksa iktidar hırsıyla ne söylediğini umursamayan siyasiler mi?

Olayın özünde, Usame Bin Ladin'i infaz edip susturduktan sonra örgütü tekrar ele geçirip, Taliban'a ülkeyi kansız bir şekilde teslim ettiler. Hemde 85 milyar dolar değerinde silah bırakarak. Tabi bunu ne amaçla yaptıklarını zaman gösterecek. Muhtemelen İran ve Çin'e karşı oluşturulan bir denge.

Şimdi açıklama yapıyor beyaz saray sözcüsü"Talibanla ortak hareket edeceğiz ve DEAS ile mücadelemiz sürecek" diye. Hesapların derinliğine bak.

Birde, maalesef ülkemizde siyaset yapanların ve medya da kendine yer bulmuş marjinal program yapımcılarının açıklamalarına bakalım : Türkiye’nin Kabil havaalanında ne işi varmış. Taliban ile ne görüşülecekmiş. Onlarla görüsmemi yapılabilirmiş, Türkiye şeriat devletiyle ne konuşabilirmiş.

Vay benim ülkemin haline.

Biz, bu muhalefet ile mi küresel güç olacağız.

Adamlar işgal ediyor, yakıyor, yıkıyor, öldürüyor, uyuşturucu ticaretini katlayarak, Afganistan halkına ve islam alemine her türlü zararı veriyor. Çıkarken de pazarlığını, anlaşmasını yapıp gidiyor. Ama biz görüşemeyiz.

“Ne işimiz var” söylemi, hatırladınız mı?

İsmet İnönü doktrini :

12 Adaları istemeyiz ne işimiz var, Yunanlılara verin,

Uçak fabrikası istemeyiz ne işimiz var kapatın gitsin,

Motor fabrikası istemeyiz ne işimiz var, durdurun çalışmaları.

Şimdikilerle ne çok benziyorlar değil mi?

Medya da Yalan Terörü

Bu duruma dikkat çeken Tweetler atıp, yazılarda yazdık. Çok söyledik. Ama malesef bu konuda çok geç kalındı. Atı alan Üsküdar'ı geçti.

Sosyal medyayı ele geçiren güçler, milyonlarca bot hesap üzerinden, Türkiye'nin gündemini değiştiriyor. Yazdıkları yalan haberlerle, özellikle Z kuşağı denilen genç kardeşlerimizi hedef alıyorlar.

Onların en çok bulundukları alanlarda, çok yoğun bir yapılanma içerisindeler ve bunun değiştirilmesi çok zor olacak.

Bilgisayar başında birkaç kişi tarafından yönetilen milyonlarca gerçek olmayan hesapla, gençlerin alt benlikleri ele geçiriliyor.

Parası zengin Arap ülkelerinden, istihbaratı siyonistlerden ve yönetimi tabii ki batılı müttefiklerimizden olan, bu sistematik saldırının şifreleri, ABD'nin seçim kampanyası sırasında verilmişti zaten.

Bir ayağı çukurda olan, başka ülkelerin liderleriyle düzenlediği basına açık görüşmelerde dahi uyuya kalanlar (ya da onları sectiren küreselciler diyelim), Erdoğan gitsin diye herşeyi yapacaklar.

Ama bu millet, ferasetiyle, bu saldırının da karşısında dimdik duracaktır.

Düşmanın çok güçlü ve kararlı olduğunu unutmadan, çok çalışmak ve tüm bu yalan terörünün aktörlerini yargı karşısına çıkarmak gerek.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
ARTIK SÖZ MİLLETİN 18 Eylül 2021
Tüm Yazılar