USD 32,54
EUR 34,94
ALTIN 2.438,27
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

ADA HAYAT HAKKINDA SÖYLENEN O SÖZLER ÖNEMLİ...

Editör Fokus

Editör Fokus

19 Mayıs 2022 | 17:37

SESOB başkanı Hasan Alişan düzenlediği basın toplantısında yeni döneme ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Seçim öncesi ortaya atılan söylentilere rağmen seçimi kazanması Alişan'ın moralini düzeltmişe benziyor.

Basın toplantısında Alişan birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulunurken, özellikle Adapazarı Belediyesi tarafından kamuoyuna tanıtımı gerçekleşen Ada Hayat projesiyle ilgili söyledikleri dikkatlerden kaçmadı.

Geçtiğimiz günlerde Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Ada Hayat projesini tanıtmış ve bu tanıtımın ardından proje Sakarya kamuoyunun büyük bir kısmında heyecan oluşturmuştu.

Adapazarı Belediyesi ile Hilmi Kayın'ın da bulunduğu bölgenin yıkılıp yerine şehrin merkezine hayat verecek şekilde hazırlanan bu proje hakkında SESOB Başkanı Hasan Alişan'ın sözlerinin önemli olduğunu düşünüyorum.

Alişan'ın konuyla ilgili sözleri şu şekilde; "Ada Hayat projesinin Sakarya için ciddi bir proje olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Ada hayat projesi son derece önemli. Bir de burada yüzde 97 küsurluk toplumsal uzlaşı var. Yani yüzde 97’lik bir uzlaşma varken, hakikaten bir iki kişinin yüzünden projenin ölmemesi, yok olmaması lazım. Onun için biz gönülden destekliyoruz. Fiilen de, fiziken de destekliyoruz. Bir şey yapmak gerekiyorsa önce biz gideriz, biz yaparız"

Esnaf temsilcisi olması nedeniyle Alişan'ın toplumsal uzlaşıyı ön planda tutması gayet normal.

Ancak projenin gerçekleşmesi için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söylemesi ise Ada Hayat'ın kamuoyunda kabul gördüğünün de bir ispatıdır.

Çünkü genelde bu tarz çalışmalarla ilgili ciddi itirazlar yükselir. Beğenen olduğu kadar beğenmeyenler, itiraz edenler de olur.

Elbette bu demokrasinin gereğidir. Herkes her şeyi beğenmek zorunda değildir.

Fakat SESOB Başkanının çıkıp, "fiilen de, fiziken de" destekliyoruz demesi az bir şey değildir.

Adapazarı Belediyesi'nin bu açıklamaların kıymetini bileceğini düşünüyorum.

Böyle bir zamanda SESOB, Adapazarı Belediyesi'ne çok önemli bir destek açıklamış durumdadır.

Herhalde Ada Hayat projesinin farkı kamuoyunun büyük bir desteğini arkasına alarak yükselmiş olması olacak.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar