USD 32,56
EUR 34,98
ALTIN 2.428,53
BIST100 9.722
İHBAR hattı 0552 642 79 79

MUHALEFET BİLDİĞİMİZ GİBİ VE AK PARTİ LİSTESİNİN MESAJLARI

Editör Fokus

Editör Fokus

11 Nisan 2023 | 01:55

Evet, sonunda merakla beklenen aday listeleri açıklandı.

Her partinin listesi kendi içinde uzun uzadıya değerlendirilecek. Hatta başlandı bile.

Daha listeler açıklanmadan köşe yazarı Safa Polat’ın muhalefetin aday listeleri ile ilgili söylemlerinin şehrin gündemine oldukça konuşulmasına ilaveten muhalefet kanadında listeler açıklandığından itibaren perde arkasında ciddi eleştirilerin yükseldiği bir gerçek.

Muhalefet ortak listede herkesi kucaklayamadı, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti’nin güçlü isimleri listelerde yer bulamadı.

Ayça Taşkent ve Ecevit Keleş ile Sakarya’da ortak liste değil CHP seçime giriyor, kimse kimseyi kandırmasın. Aslında muhalefet Sakarya’da bildiğimiz gibi…

***

İYİ Parti’de ilk sıranın Selçuk Kılıçarslan, ikinci sıranın Serdip Dokumacı olduğunu dile getiren heyecanlı teşkilat mensupları olmasına rağmen sonuç hiç de o heyecan duyanların istediği gibi olmadı. Merkezin adayı olarak nitelendirilen Serdip Dokumacı, Arzu Akçalışkan’ın gerisinde kaldı. İYİ Parti’de de kazanlar kaynıyor, aldığımız kulis bilgilerinde İYİ Parti’nin iddialı açıklamalarının gerisinde soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor.

***

MHP listelerini açıkladı ve adayları sahaya indi. Muhammet Levent Bülbül ve Ahmet Ziya Akar, Hüseyin Ekşi ve Sezer Şengöz Cumhur İttifakı için önemli isimler.

MHP’nin ittifaka çok ciddi destek vererek İYİ Parti’deki küskünlerin yuvalarına geri dönmesini sağlayacağına inanıyorum.

***

Gelelim AK Parti’ye.

Adalet ve Kalkınma Partisi, her daim sürprizlere açık, genç ve dinamik bir parti olmayı başarıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan aslında işaretler vermişti ama şehrimizde bu işaretleri algılamakta güçlük çekenlerin olduğunu da söylemek mümkün.

Erdoğan, listelerde büyük oranda yenilenme ve tazelenmenin olacağını, gençlerin, kadınların, her milletten, toplumun geneline hitap edecek adayların olacağını, 3 dönem kuralının uygulanacağını ifade etmişti ve nitekim öyle de oldu.

Sakarya, kardeşlik coğrafyası olarak nitelendirilen, her milletten insanın barış içinde aynı ailede yaşadığı bir şehir. Hemşehri derneklerinin en çok olduğu şehirlerden biri.

AK Parti Sakarya Milletvekilleri aday listesine baktığımızda da Sakarya’nın bu zenginliğinin dikkate alındığını, tecrübe ile gençlerin bir araya getirildiğini ve şehrin her kesimine, her bölgesine hitap ederek gönülleri kazanmanın hedeflendiğini görüyoruz. Listede Karadenizli, Manav, Muhacir, Kafkas kökenli ve Doğu Bölgemizden adaylar görüyoruz. Bu isimlerin hepsinin AK Parti teşkilatlarında daha önce de görevler aldıklarını biliyoruz.

Tecrübeleri tartışılmayacak ve şehre yıllardır hizmet eden Lütfi Bayraktar, Çiğdem Erdoğan Atabek, Ali İnci ve Murat Kaya, tecrübesini yenilikle harmanlamış olan ve hakikaten iş dünyasında çok sevilen Ertuğrul Kocacık, teşkilatlarda yetişmiş, gençlik kollarında ve STK’larda görev almış başarılarıyla parlayan Akif Adnan Dizer, ticari yaşamında sevilen, sayılan ayrıca İl Teşkilatında görev almış olan Kürşat Kılıç ve AK Parti gençlik kollarının hareketliliğini ve dava azmini en güzel şekilde temsil etmek için koşturan bir genç olan Rahmi Can Şeşen listelerde yer aldı.

***

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Milletvekilleri Recep Uncuoğlu ve Kenan Sofuoğlu önümüzdeki dönem mecliste görev almayacak isimler. AK Parti, gönüldaşlarını her daim canlı tutmayı başaran ve her an yeni görevler alabileceklerini yani o dinamizmi daima sergileyen bir parti olarak Sakarya’da da olumlu mesajlar vermeyi başardığını görebiliriz.

***

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve teşkilatlar için çok kritik bir seçim sathına girilmiş durumda. Kapsayıcı bir listenin ortaya konulması İl Başkanı Tever’in de işini kolaylaştıracaktır. Böylesi bir ortamda disiplinli bir çalışmayla ki ilk günden onun izlerini görebiliyoruz; AK Parti’nin en az 6 vekil çıkarması işten bile değil. Bekleyip, görelim.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar