USD 32,45
EUR 34,76
ALTIN 2.440,10
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

TÜRKİYE YÜZYILI KABİNESİ

Selahaddin ALBAYRAK

Selahaddin ALBAYRAK

04 Haziran 2023 | 11:19

Türkiye Yüzyılı Kabinesini Yönetecek Bakanlar dün itibari ile açıklandı. Açıklanan isimlere bakıldığında her biri alanlarında kendisini ispatlamış ehliyet ve liyakat sahibi kişiler.

Öncelikle ekonomi konusunda Mehmet Şimşek’in seçilmesi, dünyadan da gelen tepkiler göz önüne alındığında çok doğru bir karar olmuş. Zaten piyasalar da ilk duyduğu andan itibaren olumlu tepki vermiş, onaylamıştı.

İsimler arasında sürpriz olan ve dikkat çeken birisi var. Milli istihbaratımızın başında yıllarca hizmet etmiş ve başarılı operasyonlara imza atarak, büyük ülkelerin istihbarat örgütlerinin ülkemiz içerisindeki faaliyetlerini de engelleyerek adını duyurmuş Hakan Fidan dışişleri bakanlığı makamını hak eden isimlerden. Ülkemizle alakalı haince plan kuran ülke ve milletlerin tüm zaaflarına vakıf. Özellikle ülkemiz içerisindeki odaklar ile yabancı ülke temsilcilerinin AB büyükelçisi gibi görüşmeleri dinlemeye takılan ülke ve milletler epeyce sıkıntı yaşayacağa benzer.

Kadrodaki dikkat çeken değişikliklerden birisi de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yerine getirilen Ali Yerlikaya, ne derece etkili olur hep beraber göreceğiz. Soylu’nun terör örgütleri ile verdiği mücadele takdire şayandı ülkemiz ve milletimiz kendisine çok şey borçludur. Çalışma temposunun yoğunluğu nedeni ile son yıllarda emniyet içerisinden kendisine karşı olumsuz izlenimler edinsek de orada olması bizlere güven veriyordu. İnşallah aynı güveni Ali Yerlikaya da verecektir.

Eğitim konusunda ilk kez içimize sinen bir ismi orada görüyoruz, Yusuf Tekin yazdığı kitapları okuduğumuzda az çok karakteri ile ilgili bilgiyi bize veriyor. İnşallah en önemli olan bu konu da artık baş ucu kitabımız olan rehberimiz Kur’an teferruatlı bir biçimde tüm okullarda zorunlu olarak Yusuf Tekin döneminde yerini alır.

Millî Savunma Bakanı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 30. Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler. Cumhurbaşkanımız Rutini bozmamış yine bir askeri savunmanın başına koymuştur. Reis’in bu hamleleri bize darbelerin bir daha geri gelmeyeceği izlenimi veriyor. Öyle ya kendisi güveniyorsa milleti de güveniyor demektir. Hem savunma konuşun da bir askerden daha ehliyet ve liyakat sahibi kim olabilir ki.

Enerjiden, tarım ve ormancılığa Bakanlığı yürütecek tüm isimler birbirinden değerli ve kıymetlidir. Hepsi Türkiye Yüzyılı’na yakışan İsimlerdir. Ülkemiz ve Milletimiz adına gurur duyuyoruz ALLAH hayırlı uğurlu eylesin.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar