USD 32,20
EUR 35,01
ALTIN 2.500,70
BIST100 10.644
İHBAR hattı 0552 642 79 79

KIBRIS BARIŞ HAREKATI 2

Selahaddin ALBAYRAK

Selahaddin ALBAYRAK

20 Ağustos 2023 | 10:53

BM Barış Gücü askerlerinin KKTC'nin Pile Köyü'ne yapacağı yolu engelleme girişiminin ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu daimi üyeleri ABD, Fransa, Çin ve İngiltere KKTC'yi kınamak istedi. Ancak tasarıyı Rusya veto etti.

Bu durumda Bize Dost ve Müttefik ülke Rusya mı oluyor. Asla. Ülkeler birbirine dost olmaz, çıkarları doğrultusunda müttefik olurlar. Bu gün bizimle NATO da Müttefikmiş gibi görünen ülkelerin başındaki ABD’ye bir bakın, nerede ülkemize düşman bir Devlet ve Terörist Oluşum varsa alayını destekliyor. Yoksa bile kurup, ülkemize saldırtıyor. Bahçeli’nin de dediği gibi Türkiye ye karşı girişilen her Türlü kahpeliğin “Koç başı ABD”

Bu duruma göre ülkemiz idarecileri, Dost ve Müttefiklik kavramını değiştirmelidir, çünkü ABD ve ABD emperyalizmine hizmet eden ülkeler, Türkiye’nin yanına yakışmıyor. Ülkemize ve Milletimize Düşmanlık ediyor.

Gelelim Kıbrıs’taki mevzuya, öncelikle Milletimizin oradaki haklarını korumakla görevli Güçlerimizin, BMGK Askerlerini araçları ve Topraklarımıza döşemeye geldikleri dikenli telleri ile süpürmesini gururla yad ediyor, Bir karış toprak için bile olsa Tüm dünya ordularını karşısına almaktan çekinmeyen bu iradesini ve gücünü ayakta alkışlıyorum. Temennimiz odur ki Mesaj anlaşılmış olsun.

Yapılması Planlanan yol Kıbrıs’taki topraklarımızdan geçiyor, bu meşru hakkımız. Hal böyle iken Rum’lar kimin toprağında, neyin kahramanlığına soyunuyor. Arkasına aldığı BMGK güçleri ile neyi hedefliyor. Bu güçleri idare eden kimin uşaklığını yapıyor. Bizim uşaklığımızı yapmadığı aşikar.

Kıbrıs’ta hem Bizim hem de Rumlar’ın haklarını koruması gereken güçler bu hareketle tarafsız olmadıklarını göstermiştir. Artık üçüncü bir muhalif unsur olarak görüleceklerdir. İlerleyen günlerde bizi nelerin beklediğini ve nasıl cevap vereceğimizi hep beraber Müşahade edeceğiz

Kıbrıs’ta gösterdiğimiz bu tavırla şimdilik bir sıfır öne geçtik ve ülkemizin müstemleke bir devlet olmadığını tüm düşmanlarımıza göstermiş olduk. ALLAH Zaferlerimizi Daim eylesin.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar