USD 32,34
EUR 34,81
ALTIN 2.393,53
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

KAN DÖKÜCÜLER

Birinci dünya savaşından sonra Almanya'da sosyal ve ekonomik çokça sıkıntı baş gösterdi. Almanlar yaşadıkları bu sıkıntının sebebi olarak ülkelerinde yaşayan zengin azınlıkları görüyor ve gösteriyordu. O dönem de Yahudiler Almanya'nın zenginlerinden oldukları için sıkıntıların baş sorumlusu olarak suçlanmışlardı. Adolf Hitler'inde suçlamaları sonucu fabrikalarına, dükkanlarına, mallarına el koydular. Sürgün edilmekle kalmayıp büyük bir soykırıma tabi tutuldular. Bu soykırımdan kaçanların birçoğu bugün İsrail'e yerleşmiş, hayatlarına oradan başlamış, batının da desteğiyle gelişmiş ve palazlanmışlardır.

Tüm bu olaylar düşünüldüğünde zulme uğramış bir topluluğun başkalarına zulmetmesi düşünülebilir mi? Normal bir topluluk olsa bunu düşünmezdik. Kendilerini bağırlarına basan Filistin halkı ve diğer halklar ile teknolojilerini paylaşır insanca yaşayıp giderlerdi diye düşünürdük. Mevzu Peygamberlerini öldüren bir topluluk olunca, yeryüzün de kan dökmekle nam salmış bir kavim olunca bu mümkün olmuyor.

Şuradan herhangi bir İsrail vatandaşını çevirip kendisine; ‘yahu arkadaş, Naziler sizlere yıllarca zulmetti, normalde öfkenizin hırsınızın onlara olması gerekmez mi? Öfkenizi neden size kucak açmış, toprak vermiş, misafirperver, masum ve mazlum bir halktan çıkarmaya çalışıyorsunuz?’ diye sorulsa, acaba cevap olarak ne der merak ediyorum. Tarihte çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden aç susuz bırakan, bombalar ile parçalayan başka bir devlet var mıdır bilmiyorum?

Neymiş Hamas saldırmış, iyi de kardeşim empati yap! Sen, Hamas dediğin o insanların yıllardır kadınlarına tecavüz ediyorsun, babalarını çocukları ile beraber öldürüyorsun, yaşadıkları yeri açık ceza evine çevirmişsin. Evleri cenaze evine dönmüş. Aç bırakıyorsun, susuz bırakıyorsun, boğuyorsun. Bu insanlar akrep değiller ki bunca ateşin arasında kendini sokup öldürsün. Onlar da bu cendereden kurtulmak için çareler arayacak, nitekim çare olarak size saldırdı, başkaldırdı. Hedefleri arasında sizlerin onlara zulüm uyguladığınız askerleriniz vardı, onlar da askerlerinize ve tesislerinize saldırdı. Doğrudur sivillerden de öldürülen oldu esir edilen oldu ama hiçbirisi sizin bir soykırım yapmanızı gerektirecek kadar canice değildir.

Sizin niyetiniz hayır değil ki akıbetiniz hayır olsun. Siz bu coğrafyaya iyi niyetle gelmemişsiniz, düşmanca duygular ile gelmişsiniz. Esas düşmanlarınız size soykırım uygulayanlar. Onlara saldıracak cesareti bulamadığınızdan tüm hıncınızı sizden zayıf olan mazlumlardan çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bunun adalet neresinde.

Şöyle dönüp bir tarihinize baksanız, oradan ders çıkarsanız, bırakın bombalamayı kimseye el kaldıramazsınız ama nerede hep kan döktünüz, zulmettiniz. ALLAH da size hak ettiğiniz ne ise onu verdi, daha da verecektir. Bu günkü talihiniz yarın döndüğünde çok pişman olacaksınız çook.

ALLAH düşmanın da merhametlisini versin. Zalimler için yaşasın cehennem.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar