USD 32,20
EUR 35,01
ALTIN 2.500,70
BIST100 10.644
İHBAR hattı 0552 642 79 79

HANİ KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİYDİ

Selahaddin ALBAYRAK

Selahaddin ALBAYRAK

20 Haziran 2023 | 12:07

Seçim bitti fakat sonuçlarla ilgili hem iktidar kanadının hem de muhalefet kanadının değerlendirmeleri bitmedi. Az sonra yayınlayacağım tespitleri okuyunca biteceğe de benzemediğini hepiniz göreceksiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı “Seçim Neden Kaybedildi” diye bir rapor yayınlamış. Rapora göre Kılıçdaroğlu’na oy veren kesimlerin yüzdesi şöyle tasnif ediliyor: “Öğrencilerde yüzde 52, üniversite mezunları yüzde 57,8, Atatürkçüler yüzde 58,3, dindarım diyenler yüzde 33,6 ve milliyetçilerde yüzde 35 oy vermiş”

Aynı rapora göre Erdoğan’a oy verenlerin kitlesi de şöyle “Başörtülü kadınlar yüzde 70,1, düşük eğitimliler yüzde 62,3, dindarım diyenler yüzde 62, ev kadınları yüzde 61,3 ve milliyetçiler yüzde 57,7 oy vermiş”

Malumunuzdur bundan birkaç gün öncede muhalefetin lideri kendilerine ve AK Partiye oy verenler ile ilgili bir değerlendirme de bulunmuş “AK Parti’ye oy veren kitlenin köylü ve kırsal da ki kesim” olduğu cümlesini kurarak, onların göbeğini kaşıyan, çoban, makarnacı, cahil gibi kesimler olduğu imasında bulunmuştu.

Biz aslında birçok seçim sonrası millet ile ilgili böyle değerlendirmeleri muhalefeti destekleyen medyadan, sanat camiasından, iş adamlarından, baro, tabip ve mimar odaları gibi odalardan, sivil toplum örgütlerinden duymuştuk, fakat siyasi figürlerinden ilk kez, bu kadar yüksek tonda ve fütursuzca kurulduğuna şahit oluyoruz.

Hal böyle olunca insanın şöyle bir soru sorası geliyor. Tüm bu rapor, eylem, söylem ve icraatlere baktığınızda bu ülkeyi fellik fellik milli, gayrı milli, köylü, şehirli, cahil, eğitimli, çoban, sanatçı, yandaş, yandaş olmayan diyerek bölen. Bununla da yetinmeyip sürekli AK Parti ve Erdoğan’a oy verenleri aşağılayıp, tehdit eden. Onların Allah’ına peygamberine, atalarına söven, ‘kahrolsun istibdat, meşveret, müsavat’ diyerek tarihine işaret eden ya da edenler kimdir. Selahaddin gibi AK Parti’ye oy veren gazeteci ve yazarlar mı? Yoksa Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu gibiler mi?

Bana göre muhalefetin raporu eksiktir. O raporda PKK terör örgütü gibi örgütlerin lider ve sempatizanlarının yüzde yüzünün Kılıçdaroğlu’na oy verdikleri yer almıyor. Raporda LGBTİ bireylerin, uyuşturucu baronlarının, FETÖ’cülerin, Soros’cuların, Emperyalist ve Siyonistlerin yüzde yüzünün Kılıçdaroğlu’na destek verdiklerine dair tespitlere yer verilmemiştir. Bana göre muhalefetin raporlarında eksikler çoktur.

Kardeşlerim; ALLAH aşkına bunların hakaretleri bini aşmadı mı? Seçim öncesi ve sonrası milletimiz bu hakaretlere çokça katlanmadı mı? Topyekûn bir millet hakarete uğruyor tahkir ve tezyif ediliyor ne bir savcı ne de başka bir merci harekete geçmiyor. Biz ise şuradan bu hakaretlere cevap niteliği taşıyacak yüreğimizi soğutacak arkadaşlarımızın hissiyatına tercüman olacak bir şeyler paylaşmak istiyoruz avukatı, kolluğu, savcısı, hâkimi ayağa kalkıyor. Tazminatlar hapis kararları havada uçuşuyor.

Bu ülkeyi yöneten kimdir? Hakarete uğrayan bu millet mi? Yoksa hakaret edenler mi?

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar