USD 32,34
EUR 34,81
ALTIN 2.393,53
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

FİLİSTİN'DE NE OLUYOR?

Mısır’ın Sisi’si konuşmuş “Ülkesinin bölgedeki ve Filistin topraklarındaki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini” söylemiş.

Sisi; Mısırlı Arapları kandırıyor. Sisi’yi oraya koyanlar bu günleri daha dünden planlayanlardır. Aynı şekilde Prens Selman’ı Arabistan’ın başına getirenler, Filistin’in etrafında ki; tüm irili ufaklı ülkelere Darbelerle, Entrikalar ile yöneticiler atayanlar bu günleri daha dünden planlayanlardır. Arap yöneticilerinin tamamının Filistin konusunda bugüne kadar yaptıklarına bir bakın, hemen hepsi ABD’nin eyalet valileri gibi hareket etmiştir. Bugün eğer Mısır da Sisi yerine, seçimle işbaşı yapmış Mursi gibileri olsaydı, İsrail bu kadar rahat hareket edemeyecekti. Zaten Mursi’yi bu sebepten dolayı darbe ile alaşağı etmediler mi?

Pe ki bugün olan şey nedir? Bana göre Hamasın eylemi, İntihar eylemidir. Sözde çıkış noktası, yıllardır İsrail’in uyguladığı baskı ve tecavüzlere isyan olarak gösterilse de, özde doğuracağı sonuçlar açısından İran, ABD ve İsrail üçlüsünün, projesi olarak duruyor. ABD uçak filosunun 10’u aşkın gemi ile İsrail’e yardıma gelmesi bunun açık kanıtıdır. Gazze artık İsrail mülküdür. Orada yaşayanların hayatı da İsrail’in insafındadır, Gazze’de yaşayanların sayısı İsrail’in sindireceği boyutta olmadığından, korkarım büyük bir soykırım gerçekleşecektir. Kimse de bunun önüne geçemez. Yukarı da bahsettiğimiz gibi, bunun önüne geçecek olanlar, yıllar önce ABD destekli darbeler ile yok edildi, Arapları temsil eden bir irade yoktur. Yöneticilerinin çoğu kukladır ve aynen Sisi gibi kamuoylarını oyalamaktadır.

İçimizde ki İsrail yanlıları bizim olaya taraflı baktığımız iddiasında bulunabilir, biz sivil insanların, kadınların, çocukların öldürülmesinin karşısındayız. Kimse bizi iki şiddet arasında tercih yapmak zorunda bırakamaz, biz adaletten ve merhametten yanayız. Düne kadar o coğrafya da olan olaylara baktığımızda teröristlik yapan, kan döken, gücüne güvenerek her fırsatta, taciz ve tecavüzler yapan İsrail’dir. “Sahillerdeki Filistinli çocukları öldürdüklerini” söyleyen İsrailli yöneticileri hatırlayın. Filistinli kadınlara ettikleri tecavüzleri alaylı bir şekilde gururla anlatan İsrailli üst düzey askerleri hatırlayın. Birileri belki bunları unutmuş olabilir ama Tarih her şeyi kaydediyor. Bir gün hepsinin kaydı zalimlerin önüne koyulacaktır.

ALLAH Mazlumların yar ve yardımcısı olsun. ALLAH Düşmanın da erhametlisini versin.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar