USD 32,47
EUR 34,83
ALTIN 2.449,64
BIST100 9.882
İHBAR hattı 0552 642 79 79

FARKINDAMISINIZ?

Selahaddin ALBAYRAK

Selahaddin ALBAYRAK

23 Mayıs 2023 | 14:47

Şunun şurasında seçime 5 gün gibi bir süre kaldı, ilk tur sonrası yaşananları özetlemek gerekirse Muhalefetin, Millet ittifakının yaptığı hatalar silsilesini manşet olarak kullanabiliriz.

Biz bu manşeti atarken, AK Parti seçmeninin kullandığı ifadeler ile değil, bizzat muhalif seçmen, siyasetçi, sanatçı ve liderlerinin kullandığı ifadeler üzerinden gidelim, hatta bu günden, seçim akşamına doğru bir akışı takip edelim.

Misal; az önce CHP'nin eski vekili Abdullatif Şener'in kullandığı ifadelere bakalım. Diyor ki; "İlk Turda HDP'nin oyları ile bu noktaya geldik. PKK'yı öven HDP ile birlikte gözüktük ve Kaybettik. Şimdi ise Milliyetçileri övüp PKK'lıları korkutuyoruz bu hatalı bir davranış biçimi".

Akşam katıldığı bir programda da İP Lideri Meral Akşener buna benzer ifadeler kullanarak "Bize altılı masaya oy verenlerin arasında HDP (PKK)’lılar var" itirafında bulunuyor. Akşener daha ileri giderek "İmamoğlu'na Erzurum'da düzenlenen saldırıdan sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağından emindik" cümleleri ile de aklımıza "Bu provokasyonu seçimi kazanmak için biz yaptık" gibi bir çağrışımı da düşürmüş oluyor.

Hikâye bununla da bitmiyor birkaç gün önce manşetten övdükleri, cilalayıp parlattıkları, methiyeler düzdükleri, Sinan Oğan'ın kararını Cumhur İttifakı’ndan yana kullanmasının ardından sanatçısından, siyasetçisine seçmenine ağır cümleler ile hakaret ediliyor. Hızlarını alamıyorlar depremzede kardeşlerimize "Neden AK Partiye oy verdiniz" diyerek kendilerine oy vermediler diye mimarından, proje okuluna, iş adamına, belediyesine varana kadar deprem bölgesinde başlattıkları tüm projeleri iptal ediyorlar. Depremzedeleri misafir oldukları otellerden dışarı atıyorlar.

Bunun yanına seçim akşamı, İmamoğlu ve Yavaş’ın da yalanlarını ekledik mi; Mevzunun kimin lehine kimin aleyhine gelişeceğini az çok tahmin edersiniz. Birde HÜDA PAR mevzusu var. Daha önce HÜDA PAR Liderini Saadet Partisi toplantıya davet etmiş, konuşmacı olarak kürsüye çıkarmış, tüm sözlerini Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Karamollaoğlu, Davutoğlu ve Akşener alkışlamıştı. Hatta hepsi hem HÜDA PAR’ın mekanına gitmiş hem de Parti teşkilatlarında ağırlamıştı. Hepsinin videoları resimleri var beraber miting dahi düzenlemişlerdi, ta ki HÜDA PAR lideri tarafını Cumhur İttifakı lehine açıklayana kadar.

Şimdi hepsi HDP ile yaptıkları ittifakı seçmenlerinin gözünden kaçırmak için HÜDA PAR’a terörist muamelesi yapıyor, orada da milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Milleti aldattıklarını sanıyorlardı, seçim sonuçlarına rağmen hala öyle sanıyorlar.

Kardeşlerim tercihiniz ne olur kimden yana olur bilmem ama mevzunun vatan olduğunu da unutmadan sandığa gideceğinizi biliyorum. ‘Farkında mısınız?’ diyerek sizleri korkutmak için söylediklerinin tamamı söz verdikleri hiçbir şeyi yerine getiremedikleri gibi koca yalanlardan ibarettir. Aslında vicdanınızda bir yerde bunu hepiniz biliyorsunuz biz sadece içinizdeki sesi size duyurmaya çalışıyoruz.

Geliniz şu savunma hamlelerinin tamamlanması, akamete uğramaması için sandıkta gereğini yapınız. Geliniz ülkenizi özerklik diyerek bölmek isteyenlere fırsat vermeyiniz. Geliniz verdiği her sözü gerçekleştiren ve 20 yılda ülkeyi muasır medeniyet seviyesine getiren bir lidere desteğinizi veriniz.

ALLAH muvaffak eylesin.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar