Sakarya’da Yılbaşı Öncesi Geniş Çaplı Denetim: 8 Gözaltı
Sakarya’da yılbaşı tedbirleri kapsamında polis ekiplerince kent genelinde geniş çaplı denetimler gerçekleştirildi. Yapılan uygulamalarda binlerce kişi ve yüzlerce araç kontrol edilirken, çeşitli suçlardan aranan şüpheliler yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen denetimlerde 2 bin 990 kişinin kimlik sorgusu yapıldı, 404 araç kontrol edildi. Ayrıca 122 umuma açık iş yeri denetime tabi tutuldu. Uygulamalar sırasında yapılan aramalarda 9 tabanca, 26 fişek ve 2 tüfek ele geçirildi.
Denetimler kapsamında, farklı suçlardan haklarında arama kararı bulunan 8 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler arasında; hırsızlık suçundan 13 yıl 1 ay, tehdit suçundan 6 yıl 8 ay ve uyuşturucu suçundan 2 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlülerin yanı sıra, ifadeye yönelik araması bulunan 5 kişi de yer aldı.
Öte yandan, kumar oynandığı tespit edilen bir iş yerinde bulunan 5 kişi hakkında adli ve idari işlem uygulandı. Aynı adreste yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.
Yetkililer, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven ortamında geçirebilmesi için denetimlerin aralıksız süreceğini bildirdi.