USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

KILIÇDAROĞLU SURİYELİ YALANINI KENDİ DEŞİFRE ETTİ!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, A Haber’de Melih Altınok’un hazırlayıp sunduğu Sebep Sonuç programına konuk oldu.

KILIÇDAROĞLU SURİYELİ YALANINI KENDİ DEŞİFRE ETTİ!
09 Ağustos 2022 | 11:23
Son Güncelleme:

Programa canlı olarak bağlanan Yavuz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ruhat Mengi’ye verdiği röportajda sarf ettiği skandal açıklamaları ile ilgili konuştu.

Röportajda Suriye ve Afganistan doğumlu kişilere vatandaşlık verilerek oy kullandırılacağı yönünde geçmişte sarf ettiği iddiaları da gündeme getiren Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Şu an da öyle yüksek bir rakam yok” sözlerini de değerlendiren Yavuz, “Kemal Kılıçdaroğlu röportaja göre elimde kişisel veriler var diyor ve suç işliyor ancak bunun diğer yanı daha güne kadar AK Parti’nin ya da İçişleri Bakanlığının Suriyeleri seçmen yaptığını iddia ediyordu. Geçmişte bu söylemleri vardı. İşte bu röportajda Kılıçdaroğlu AK Parti’nin doğru bir yerde durduğunu ifade ediyor. Bizim tezlerimizi doğruluyor. Dün milyonlara yakın Suriyeli ve Afgan’ı seçmen yaptınız diyordu. Bugün ise tehlike yok diyor. Yani geçmişte o açıklamaların olduğu güne gittiğimizde bu yalan oluyor. Bugün elinde veriler var. Sözüm ona YSK’da olmayan veriler. O verilere bakınca anlamış ki AK Parti Afgan ve Suriyelileri çok seçmen yapmamış. Hangisi doğru hangisi yalan. Bugün itibariyle bunun hangisi doğru ya da yalan dememiz lazım.” Dedi.

KILIÇDAROĞLU 5 AY İÇİNDE KENDİ KENDİYLE NASIL ÇELİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yine kendiyle çelişti. Kılıçdaroğlu, 5 ay içinde iki farklı açıklamaya imza attı. 17 Mart'ta bir gazeteye konuşan Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerinde AK Parti'nin seçimi kazanmak için mültecilerin oylarına ihtiyaç duyduğunu iddia etmişti.