Sakarya’da Kablo Hırsızları Jandarmadan Kaçamadı

Sakarya’nın Söğütlü ilçesinde Türk Telekom’a ait 140 metre bakır kablonun çalınması üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, titiz bir çalışmayla 4 şüpheliyi tespit etti. JASAT ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu yakalanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

This browser does not support the video element.

Jandarma Harekete Geçti

Söğütlü ilçesi Akçakamış Mahallesi’nde 4 Şubat 2025 tarihinde meydana gelen olayda, kendisini Türk Telekom teknikeri olarak tanıtan E.D. (36), ilçedeki Türk Telekom binasına ait 140 metre uzunluğundaki bakır kablonun çalındığını belirterek jandarmaya başvurdu. İhbarın ardından Sakarya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Söğütlü İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), olayın aydınlatılması için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Şüpheliler Tespit Edildi

Jandarma ekipleri, olay yerinde detaylı inceleme yaparak, ipuçlarını topladı ve parmak izi analizleri gerçekleştirdi. Saatlerce süren güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucunda H.K. (49), S.E. (48), O.A. (26) ve E.D. (23) isimli şüpheliler tespit edildi.

Operasyonla Yakalandılar

JASAT ekipleri tarafından titizlikle yürütülen takip sonucunda, 4 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, suç ve suçlularla mücadelede kararlı olduklarını belirterek, geçmiş dönemde faili meçhul kalan olayların da aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bakan Yerlikaya: “FETÖ propagandası yapan 121 şüpheli yakalandı” Serdivan Belediye Meclisi'nde Gerilim Dorukta Serdivan'ın Göbeğinde Akıl Almaz Kaza Sakarya'da Dev Uyuşturucu Operasyonu: 50 Bin Hap Ele Geçirildi SEAH’ta Yaşlı Hastalara Özel Karşılama Hizmeti Karasu’da Kavga Kamerada: Genç Bayıldı, Kızlar da Saldırıya Uğradı