USD 32,31
EUR 35,12
ALTIN 2.293,70
BIST100 9.066
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yüce: “Şiir Sakarya’da tekrardan kendini bulacak”

21. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başladı. Başkan Yüce, Genel Başkan Yardımcısı Yavuz ve Vali Kaldırım, konuşma yapmak için çağrıldıkları sahnede sadece şiir okudu. Programın ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Yüce, “Bu akşam şairler konuşsun, bu akşam şiirler konuşsun biz konuşmayalım. Bu akşam gönüllerimize hizmet edelim. Çünkü şiir, Sakarya’da tekrardan kendini bulacak. Çünkü şiir, Sakarya’da bir başka güzeldir” dedi.

Yüce: “Şiir Sakarya’da tekrardan kendini bulacak” - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başladı. AKM’de gerçekleştirilen açılış programında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, AK Parti eski Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri, şairler ve sanatseverler yer aldı.

Yüce: “Şiir Sakarya’da tekrardan kendini bulacak” - Sayfa 2

Şiir konuştu

Programda açılış konuşması yapmak için kürsüye çıkan Vali Kaldırım, Genel Başkan Yardımcısı Yavuz ve Başkan Yüce, konuşmalarını sadece şiir okumaya ayırdı. Şiir dolu bir programın yaşandığı buluşmada şairler de kaleme aldıkları eserleri dinleyicilerle paylaştı. Yüce, programa katılan tüm kültür sanat dostlarına, yurtiçi ve yurtdışından gelen misafir şairlere teşekkür ederek, şiir dolu, şiirler dolu günler temenni etti.

Yüce: “Şiir Sakarya’da tekrardan kendini bulacak” - Sayfa 3

Sakarya şiirdir

Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nın açılışının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Bu akşam şairler konuşsun, bu akşam şiirler konuşsun biz konuşmayalım. Şiirle yeniden dirilmenin yollarını arayalım. Bu akşam inşallah kendimizi farklı dünyalarda, farklı bir şekilde o güzel manevi havanın içinde bulalım. Bu akşam gönüllerimize hizmet edelim. Çünkü şiir, Sakarya’da tekrardan kendini bulacak. Çünkü şiir, Sakarya’da bir başka güzeldir” dedi.