USD 32,48
EUR 34,95
ALTIN 2.436,03
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yüce: Sakarya’nın adını tarımda altın harflerle yazacağız

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek’te dördüncüsü gerçekleştirilen tarım fuarında önemli bir mesaj verdi. Sakarya’nın son dönemde tarımsal kalkınma hamleleriyle öne çıktığını vurgulayan Yüce, şehrin ismini altın harflerle yazacaklarını ifade etti. Başkan Yüce, “Şehirlerin şehri Sakarya’yı tarımda dünya markası yapmak istiyoruz” dedi.

Yüce: Sakarya’nın adını tarımda altın harflerle yazacağız - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek’teki Sakarya 4. Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojiler ve Yem Fuarı’nın açılışı gerçekleştirdi. Yüce, fuar alanında bulunan Büyükşehir’in ve sektör temsilcilerinin stantlarındaki ürün ve makinaları inceledi. Plaket takdimine de katılan Yüce, törende tarımla ilgili önemli mesajlar verdi.

Yüce: Sakarya’nın adını tarımda altın harflerle yazacağız - Sayfa 2

 

Dünya markası bir Sakarya

Sakarya’da hayata geçirilen ve Türkiye’ye örnek model olan UTÇEM, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Sakarya Botanik Vadisi, Sera A.Ş, Arıcılık Projesi, Mera Islah ve Sulama Projesi çalışmalarından bahseden Yüce,  şehri bu alanda bir dünya markası yapmak istediklerini, bunun için gündüz gece çalıştıklarını anlattı.

Yüce: Sakarya’nın adını tarımda altın harflerle yazacağız - Sayfa 3

Programa ayrıca Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç,  Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, ilçedeki tarım yetkilileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Yüce: Sakarya’nın adını tarımda altın harflerle yazacağız - Sayfa 4

“Tarım şehri Sakarya”

Sakarya’nın bereketli toprakları itibariyle bir tarım şehri olduğuna vurgu yapan Yüce, “Malumunuz şehrimiz; coğrafi konumu, elverişli iklimi ve bereketli topraklarıyla tarım konusunda pek çok etkin özelliğe sahip. Şehirlerin şehri Sakarya’mız aynı zamanda bir tarım şehridir.  Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu potansiyelimize sahip çıkıyor, verimliliğimizi daha da arttırıyoruz. Sakarya birçok numune projesiyle, tarım ve hayvancılık alanında ismini altın harflerle yazdırmayı başarmış bir şehirdir. Şehrimizi biliyoruz. Araştırmalarımızı yapıyor, toprak ve iklim yapımıza en uygun şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.  Toprağını bilen, ürününü bilen, üretim aşamasını öğrenen, gerekli tüm teknik ekipmana sahip üreticilerin yapacağı her iş verimli olacaktır” dedi.