USD 32,37
EUR 34,96
ALTIN 2.325,57
BIST100 9.125
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yüce: Sakarya tabiatıyla Türkiye’de bir numara

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sapanca’da bir otelde turizm temsilcileriyle buluşmasında Sakarya’nın yükselen turizm ivmesini anlatırken, “Bizim Sapanca’mız Marmaris’i, Bodrum’u aratmaz. Öyle güzel bir tabiata sahip ki Türkiye’de bir numara olabiliriz. Kontrollü olduğu sürece her türlü yatırıma açığız” diyerek turizm dünyasına çağrı yaptı.

Yüce: Sakarya tabiatıyla Türkiye’de bir numara - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sapanca’da yeni hizmete açılan 90 adet bungalovun bulunduğu Ramada Restort Termal Otel’de gerçekleştirilen turizm toplantısına katıldı. Sakarya’daki tüm otellerin genel müdürleri, işletmecileriyle birlikte bölgedeki turizm yatırımcıları ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda şehrin turizm potansiyeli ve sahip olduğu kaynakları anlattı ve yatırım çağrısı yaptı.

Yüce: Sakarya tabiatıyla Türkiye’de bir numara - Sayfa 2

Doğası, yeşili, cennet tabiatı, doğal kaynakları ve iklim şartları itibariyle Sakarya’nın Türkiye’de çok nadir bulunan turizm imkanlarına sahip olduğunu hatırlatan Başkan Yüce, “Şehrimiz ne Marmaris’i ne Bodrum’u ne de diğer turizm bölgelerini aratır” diyerek yatırım düşüncesi olan herkese “Kontrollü olduğu sürece her türlü yatırıma açığız” çağrısı yaptı.

Yüce, Sakarya’daki tesis sayılarının artması, otelcilik hizmetinin ve memnuniyetin hızla yükselmesi ve turist sayılarının her geçen yıl katlanarak artmasının şehrin bu anlamda geliştiğinin göstergesi olduğunu ifade ederek, bu alanda en önemli faktörlerin “Hizmet, güvenlik ve hijyen” olmak üzere 3 ana başlıkta şekillendiğini kaydetti.

Yüce: Sakarya tabiatıyla Türkiye’de bir numara - Sayfa 3

Yüce, “Güven ortamını oluşturmamız gerekiyor. Güvenliği ve samimiyeti göstermemiz şart oluyor. Turiste yaklaşımın yumuşak, nazik ve memnuniyet oluşturacak yöntemlerle uygulanması gerekiyor. Ekonomik, mekânsal ve iletişim konusunda güven verdiğinizde turist yeniden geliyor” dedi.

Yüce: Sakarya tabiatıyla Türkiye’de bir numara - Sayfa 4

Şehrin avantajlarından bahseden Başkan Yüce, “Sakarya her geçen gün yükselen bir değer. Sapanca’mız ne Marmaris’i ne Bodrum’u ne de diğer meşhur yerleri aratır. Geçemeyiz belki ama aratmayız. Sakarya’nın avantajları var. Ankara’ya iki buçuk saat, İstanbul bir buçuk saat mesafede. Turizmde Türkiye’de bir numara olabiliriz.” ifadelerini kullandı.