USD 32,38
EUR 35,01
ALTIN 2.326,03
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yüce: Onların muhabbetinde sevgiyi bulduk

Sudan Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen mezuniyet töreninde Sudan’lı öğrencilere diplomalarını takdim eden Başkan Ekrem Yüce, tören sonrası Sudan Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb’i makamında ağırladı. Yüce, “Sudan bizim kardeşimiz. Allah kardeşliğimizi her zaman ve her durumda daim etsin” dedi.

Yüce: Onların muhabbetinde sevgiyi bulduk - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sudan Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. Orhangazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Sudan Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb’in de katıldığı törende Türkiye’nin dört bir yanından gelen Sudan’lı mezun öğrencilere diplomaları takdim edildi. Tören sonunda Büyükelçi Eltayeb tarafından Başkan Yüce’ye katkılarından ötürü plaket takdim edildi.

Yüce: Onların muhabbetinde sevgiyi bulduk - Sayfa 2

Büyükelçiye bisiklet hediyesi

Mezuniyet töreni sonrası Başkan Ekrem Yüce, Sudan Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb ve Sudan’lı öğrencileri makamında ağırladı. Büyükşehir tarafından hayata geçirilen yatırımları, şehre dair bilgileri paylaşan Başkan Yüce, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğe değindi. Nazik misafirperverliklerinden ötürü teşekkür eden Büyükelçi Eltayeb, Başkan Yüce’ye hediye takdim etti. Başkan Yüce ise Avrupa Spor Şehri ve Bisiklet Dostu Şehir ünvanına sahip olduklarını dile getirerek Büyükelçiye bisiklet hediye etti.

Yüce: Onların muhabbetinde sevgiyi bulduk - Sayfa 3

Sevgiyi Sudan’ın muhabbetinde bulduk

Mezuniyet töreninde Sudan’lı öğrencilere seslenen Başkan Ekrem Yüce, “Tüm mezun olan Sudan’lı öğrencilerimizi tebrik ederim. Sakarya milletlerin milleti, kültürlerin kültürleri olan kendi içinde dayanışma ve birlik duygularıyla yaşayan mozaik bir şehirdir. Bugüne kadar birçok ülkeden Büyükelçileri, bürokratları, yatırımcıları şehrimizde ağırladık. Sudan Büyükelçisi’ni de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Sudan bizim kardeşimiz. Allah kardeşliğimizi her zaman ve her durumda daim etsin. İnşallah Sudan ile ilişkilerimizi güçlendirecek ve kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Bir söz vardır: “Gönül sevgiyi bulmuşsa kuru dal bile çiçek açar” derler. Biz sevgiyi Sudan’ın muhabbetinde bulduk. O nedenle kuru dal bile olsak çiçek açarız” diye konuştu.