USD 32,48
EUR 34,93
ALTIN 2.434,74
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yorgunluğunuzu enerjiye çevirecek 9 madde!

Yorgunluğun akut ve kronik olmak üzere iki türü mevcuttur. Akut yorgunluk herkeste görülebilecek ve bunun asıl sebebinin uykusuzluk ve ya aşırı çalışma olabileceğini Haber Fokus'a anlatan Diyetisyen Zeynep Beşiroğlu, yorgunluğu enerjiye dönüştürecek püf noktaları 9 madde de sıraladı.

Yorgunluğunuzu enerjiye çevirecek 9 madde! - Sayfa 1

Diyetisyen Zeynep Beşiroğlu,  yorgunluğun akut ve kronik olmak üzere iki türü mevcut olduğunu söylerken, akut yorgunluğun herkeste görülebileceğini ve bunun asıl sebebinin uykusuzluk ve ya aşırı çalışma olabileceğini Haber Fokus'a anlattı. Beşiroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Yorgunluğu tarif etmek oldukça zordur, çünkü her insanda başka türlü bir rahatsızlık ile ortaya çıkar. Yorgunluğunuzun sebebi bazı hastalıklarsa, bu rahatsızlıklar iyice araştırılıp doğru teşhis koymak gerekir. Kronik yorgunluk, 6 aydan uzun süren ve sebebi herhangi bir medikal bozukluğa dayandırılamayan yorgunluk halidir. Kronik yorgunluğa mantarlar, virüsler, bakteriler veya bazı kimyasal maddeler sebep olabileceğinden daha tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir. Günlük enerjinizi yükseltmek ve yorgunluğunuzu atmak için 9 püf noktamız var."


Yorgunluğunuzu enerjiye çevirecek 9 madde! - Sayfa 2

İşte günlük enerjinizi yükseltmek ve yorgunluğunuzu atmak için uymanız gereken 9 madde;

1- Günlük içilen su miktarına dikkat etmeliyiz. Günlük kg başına 25-30 ml su mutlaka tüketelim.

Yorgunluğunuzu enerjiye çevirecek 9 madde! - Sayfa 3

2- Başta B ve C vitaminlerinden, potasyum, magnezyum olmak üzere vitamin ve minerallerden yeterli alınıp alınmadığı gözden geçirilmelidir.

Yorgunluğunuzu enerjiye çevirecek 9 madde! - Sayfa 4

3- Meyve ve sebze tüketimine, lifli beslenmeye ağırlık verilmelidir.