Yolcular İçin Serinlik Denetimi: Otobüslerde Klima Kontrolü Başladı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte şehir genelindeki toplu taşıma araçlarında klima denetimlerine hız verdi. Klimaları kapatan sürücüler uyarıldı, sorunlu araçlar için işlem başlatıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yaz sıcaklarının etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte şehir genelinde toplu taşıma araçlarına yönelik klima denetimlerini artırdı. Özellikle öğle saatlerinde artan sıcaklıklarla birlikte halkın konforlu ulaşım hakkını korumayı hedefleyen ekipler, sahaya inerek hem şehir içi hem de ilçeler arası otobüsleri kontrol etti.
Adnan Menderes Caddesi ve Millet Bahçesi çevresinde gerçekleştirilen denetimlerde, Zabıta Daire Başkanlığı ve Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü ekipleri otobüslerin klimalarını aktif olarak çalıştırıp çalıştırmadığını kontrol etti. Klima sistemleri çalışmayan ya da yolculuk boyunca kapalı tutan sürücüler tespit edilerek uyarıldı, ilgili araçlar hakkında işlem başlatıldı.
Araçların toplu taşıma belgeleri ve iç düzeni de denetim kapsamında kontrol edildi. Klima problemi bulunan otobüslerle ilgili teknik raporlar hazırlanarak sürecin takibi sağlandı.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve konforlu bir yolculuk yapabilmesi için denetimlerimiz artarak devam edecek. Sürücüler, günün sıcak saatlerinde klimaların kesintisiz çalıştırılması konusunda uyarılmıştır” ifadeleri kullanıldı.