USD 32,50
EUR 34,95
ALTIN 2.430,88
BIST100 9.799
İHBAR hattı 0552 642 79 79

YKS ne zaman yapılacak? YKS tarihlerinde bir değişiklik oldu mu?

Milyonlarca genci ilgilendiren Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınav takviminde herhangi bir değişiklik var mı oldukça merak ediliyor. Daha önce sınavın 17-18 Haziran'da yapılacağı belirtilmişti. Üniversite hayali kuran milyonlarca insan tarafından ÖSYM'nin YKS tarihlerinde bir değişiklik yapıp yapmadığı araştırılıyor.

YKS ne zaman yapılacak? YKS tarihlerinde bir değişiklik oldu mu?
11 Aralık 2022 | 12:54
Son Güncelleme:

YKS SINAV TAKVİMİ DEĞİŞTİ Mİ?

Edinilen bilgiye göre seçim takvimiyle YKS sınav takviminin çakışma ihtimali söz konusu. Bu nedenle Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nın tarihi seçim tarihiyle çakışmayacak şekilde yeniden düzenlenebilir. Sınav tarihi ile ilgili son karar yapılan araştırmalar sonucunda netlik kazanacak. Sınav tarihinin değiştirilmemesi durumunda ise seçim tarihinin değiştirilme ihtimali bulunuyor. Özellikle sınav takviminde bir değişiklik olup olmayacağı merak konusu. Fakat şu an için sınav takviminde herhangi bir değişiklik yapılmadı. 17-18 Haziran sınav tarihi olarak görünüyor.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, prensip olarak seçim takvimiyle sınav takviminin üst üste gelemeyeceğini daha önce yaptığı açıklamasında belirtmişti. Konu ile ilgili çalışmaların yapıldığını ve sonuçlandığında durumun kamuoyuna açıklanacağını da belirten Çelik, gençlerin endişelenmemesi gerektiğini söylemişti. Şu an için sınav takviminde bir değişikliğin olmadığı görülmekte. İlerleyen günlerde milyonlarca genci ilgilendiren YKS ile ilgili bir değişikliğin olup olmayacağı ÖSYM tarafından yapılacak açıklama ile netlik kazanacak.
YKS sınav tarihi değiştiğine dair şu ana kadar yapılmış herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor. Resmi açıklama geldiği takdirde gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.