USD 32,59
EUR 34,82
ALTIN 2.412,70
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yıllar Geçti Kılıçdaroğlu Gafları Değişmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Sakarya’da yaptığı meydan savaşı gafı, şehirdeki ilk icraatı değil. Kılıçdaroğlu 8 yıl önce de altında otopark olan meydana otopark yapma sözü vermişti.

Yıllar Geçti Kılıçdaroğlu Gafları Değişmedi
13 Eylül 2022 | 19:49
Son Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısı kapsamında bugün Sakarya'daydı.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırları içinde yapılan ve bölgeden geçen Sakarya Nehri'nden ismini alan Sakarya Meydan Muharebesi'nin Sakarya'da yapıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “"Sakarya aynı zaman da bir tarım kenti, bir sanayi kenti, bir üniversite kenti, bir kültür kenti Sakarya... Sakarya'ya böyle bakmak lazım. Sakarya aynı zamanda milli kurtuluş savaşı sırasında en kanlı mücadelenin verildiği bir kenttir. Sakarya savaşıdır, Sakarya galibiyetidir” dedi.

Kılıçdaroğlu 2014’te Yerel Seçimler için geldiği Sakarya’da 8 yıl önce de bir gafa imza atmıştı. Kılıçdaroğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Ecevit Keleş'i o mitingde yanına çağıradak "Büyükşehir adayımız Ecevit Keleş, bu meydanın altına otopark yapacağım diyor" demişti.

Ancak bu sözlere miting alanındakiler şaşırmıştı. Çünkü Kılıçdaroğlu'nun otopark yapılacak dediği Kent Meydanın altında 2007’den beri zaten otopark vardı.

Kılıçdaroğlu’nun bugünkü Sakarya gafını gören sosyal medya kullanıcıları, otopark olayını da hatırlatarak Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Çok sayıda vatandaş da, Kılıçdaroğlu’nun Sakarya ile ilgili bu kadar bariz gafları nasıl yaptığını merak etti.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN 2014 YILINDAKİ GAFI

Dönemin CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ecevit Keleş ve Milletvekili Engin Özkoç'un bu sözler üzerine verdikleri tepkiler de dikkat çekmişti.