USD 42,52
EUR 49,56
ALTIN 5.775,83
BIST100 10.979

Yıldırımlı miniklere cimnastik eğitimi

- Yıldırımlı miniklere cimnastik eğitimi - Yıldırım’da 60 bin çocuk cimnastikle tanıştı

05 Aralık 2024 | 10:59
Son Güncelleme:
Yıldırımlı miniklere cimnastik eğitimi - Sayfa 1

‘365 Gün Spor Okulları’ sloganıyla yola çıkan Yıldırım Belediyesi, çocukların ve gençlerin donanımlı ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Naim Süleymanoğlu, Dr. Sadık Ahmet, Mimarsinan ve Sıracevizler İlyas Kader Spor Kompleksi’nde haftanın 4 günü 10:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilen cimnastik kurslarında bu dönem 600 çocuk eğitim görüyor.

Yıldırımlı miniklere cimnastik eğitimi - Sayfa 2

2019 yılından bu yana 60 bin çocuğucimnastik kurslarında eğitim aldığınıifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, erken yaşta verilen temel eğitimlerle çocukların kuvvetlenmelerini, esneklik ve koordinasyon kazanmalarını sağladıklarını ifade etti.

Yıldırımlı miniklere cimnastik eğitimi - Sayfa 3

Temel cimnastik eğitiminin seçilecek spor branşına önemli katkıları olacağını söyleyen Başkan Oktay Yılmaz, “Gerek takım sporları gerekse bireysel sporlar olsun, gereken kuvvet, esneklik, denge, koordinasyon temel cimnastik eğitimi ile kazanılır. Cimnastik temeli alan birçok başarılı sporcu bunun en güzel örneğidir.

Yıldırımlı miniklere cimnastik eğitimi - Sayfa 4

Cimnastik eğitimi ile evlatlarımız kas kemik yapılarını kuvvetlendiriyor, bedenlerini daha bilinçli bir şekilde kullanmayı öğreniyor, duruş bozukluklarının önüne geçiyor. Çocuklar ayrıca eğitim dönemlerinde denge, kuvvet, çabukluk, esneklik, el-göz koordinasyonu, sinir-kas koordinasyonu ve bedenlerini bilinçli bir şekilde kullanabilme yeteneği kazanıyor” dedi.