USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yerli Otomobile, Sakarya’dan Davet Var

Geçtiğimiz ay yönetim kurulu toplantısını Sakarya’da yapan Türkiye’nin yerli otomobil TOGG’un üretim sürecine Sakaryalı firmaların yan sanayi olarak üretim yapması amacıyla dosya sunuldu.

Yerli Otomobile, Sakarya’dan Davet Var
08 Ağustos 2022 | 13:04
Son Güncelleme:

HABERFOKUS/

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya Ticaret Borsası geçtiğimiz ay Sakarya’da yerli otomobil TOGG’un ortakları ve yönetimini ağırlamıştı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, TOGG Ceo’su Mehmet Gürcan Karakaş ve İTO eski başkanı Murat Yalçıntaş’ın yer aldığı ziyaretin ev sahipliğini SATSO Başkanı Akgün Altuğ ve Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı yapmıştı.

TOGG heyetinin bu kritik ziyaretinin detayları da ortaya çıkmaya başladı. Haberfokus Editörünün edindiği bilgilere göre bu önemli toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile TOGG Yönetim Kuruluna Sakarya’nın yerli otomobilin üretim sürecinde aktif olarak yer alması için hazırlanan dosya sunuldu.

SATSO öncülüğünde hazırlanan ve otomotiv konusunda Sakarya’nın kapsamlı bir sunumunun yapıldığı dosyada, yan sanayinin Sakarya’dan neleri tedarik edebileceği de kapsamlı bir şekilde belirtildi.

Sunulan dosyada ayrıca Sakarya’da üretim yapan tedarikçi firmalar, yedek parça ve otomotiv ekipmanları üretim imkanları ile Sakaryalı firmaların potansiyelleri TOGG’a aktarıldı.

Uzun yıllardır otomotiv üretimi konusunda Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan Sakarya’nın iş gücü, mühendislik ve yan sanayi imkanlarından etkilenen TOGG heyetinin dosyayı incelemeye aldığı öğrenildi.