USD 32,52
EUR 34,83
ALTIN 2.475,11
BIST100 9.530
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yenilenen yüzüyle doğa harikası Acarlar Longozu! "Dünya keşfedecek"

Büyükşehir’e devrinden sonra güzelliğine güzellik katan Acarlar Longozu yeni yüzüyle açıldı.

Yenilenen yüzüyle doğa harikası Acarlar Longozu! "Dünya keşfedecek" - Sayfa 1

200’den fazla kuş türü, pek çok nadir yabani cinsi ve korunma altındaki bitkileri barındıran doğa harikasına yürüyüş yolları, tanıtım alanları ve sosyal mekânlar inşa edildi. Açılışı yapan Başkan Yüce, “Bu nadide bir güzellik, doğa harikası şehrimizin kıymetini biliyoruz. Doğa mucizesi türlere ev sahipliği yapan şehrimizin ve dünyanın en harika su basar ormanlarından olan bu cennet keşfedilsin diye kapımızı dünyaya açtık. Hayırlı olsun” dedi.

Yenilenen yüzüyle doğa harikası Acarlar Longozu! "Dünya keşfedecek" - Sayfa 2

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin sosyal alanlarına yürüttüğü projelerle değer katıyor. Kentin dört bir yanında vatandaşların vakit geçirebileceği birbirinden güzel alanlar inşa eden Büyükşehir, doğal güzelliklerin ön plana çıkarılması için de çaba sarf ediyor. Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı’nı yaptığı önemli dokunuşlarla güzelleştiren belediye,  hemen sonrasında Acarlar Longozu ve Maden deresi için harekete geçmişti. Bu kapsamda ilk çalışmanın başlatıldığı longoz, yetkili kurumlarca Büyükşehir’e devredildi. Başkan Ekrem Yüce’nin talimatıyla çalışmaların hızlı bir şekilde başladığı longoz, uygulanan doğa dostu projeyle çok daha güzel bir hale geldi. Büyükşehir’in kurduğu özel ekip tarafından hazırlanan mimarı çalışma süratle tamamlandı. Longozun giriş bölümü baştan dizayn edildi. İçerisine ahşap ve doğaya uyumlu ahşap tesisler inşa edildi. Ayrıca konferans, toplantı salonu, tanıtım ofisleri ve sosyal tesis alanı yapıldı. Proje içerisinde kafeterya, yöresel ürünler satış merkezi, hediyelik eşya işletmesine yer verildi.

Yenilenen yüzüyle doğa harikası Acarlar Longozu! "Dünya keşfedecek" - Sayfa 3

Yeni sosyal alanlar ve satış merkezi

Doğal güzelliğin keşfedilmesi için hazırlanan 4 kilometrelik ahşap yürüyüş alanı onarılarak uzatıldı. 200’den fazla kuş türü, pek çok yaban hayvan cinsi ve 74 familyadan bitki ile saksonu barındıran, 23 bin metrekare toplam alan ve 7 kilometre uzunluğa sahip longoz yeni yüzüyle açıldı. Açılış kurdelesini Başkan Yüce ve protokol üyeleri hep birlikte dualar eşliğinde kesti. Açılışta Başkan Yüce’nin yanı sıra Nijerya’nın başkenti Abuja Valisi Abubakar Sani Bello ile beraberindeki heyet, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Karasu Esnaf Odası Başkanı Cihan Emre, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe teşkilat başkanları ve çok sayıda katılımcı yer aldı. Başkan Yüce ve katılımcılar açılış sonrasında longozda yapımı tamamlanan tesis alanlarını inceledi ve ahşap yürüyüş bölümünde doğal cenneti dolaştı.

Yenilenen yüzüyle doğa harikası Acarlar Longozu! "Dünya keşfedecek" - Sayfa 4

Acarlar Longozu kapılarını yeniden açtı

Açılış kurdelesini kesen Başkan Ekrem Yüce, Türkiye’nin 2. büyük su basar ormanı, dünyanın nadir güzelliğe sahip longozlarından olan Acarlar Longozu’nun dünya tarafından keşfedilmesi için hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Yüce kilyos düğmesi, sığırkuyruğu, İstanbul kardeleni gibi dünyada koruma altına alınmış bitkilerin yetiştiği doğa harikasının geleceğe aktarılması ve dünyanın gezip, görebileceği turizm merkezine dönüştürülmesi için çalıştıklarını vurguladı. Bu doğal mekanın ‘1. Derece Doğal Sit Alanı’ olduğuna dikkat çeken Yüce, oldukça hassas olan bu ekosistemin keşfedilmesi için önemli düzenlemeler yaptıklarını ve Acarlar Longozu’nun kapılarının son haliyle dünyaya açıldığını ifade etti.