USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yeni Anayasa metni yıl sonuna kadar hazır olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur ittifakındaki ortaklarının yeni anayasa ile ilgili hazırlıklarına atıfta bulunarak, "İnşallah yıl sonuna doğru tüm metinleri bir araya getirerek kapsamlı bir şekilde değerlendirecek ve ortak teklif haline dönüştürmenin yollarını arayacağız" dedi.

Yeni Anayasa metni yıl sonuna kadar hazır olacak
27 Mayıs 2021 | 14:11
Son Güncelleme:

CUMHURBAŞKANI, PARTİSİNİN İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Konuşmasında yeni anayasa çalışmalarından bahsetti. "İnşallah yıl sonuna doğru tüm metinleri bir araya getirerek kapsamlı bir şekilde değerlendirecek ve ortak teklif haline dönüştürmenin yollarını arayacağız" diyen Erdoğan, "MHP kendi taslağını bize böylece sunmuş oldu. Diğer partilerin de bu yönde hazırlıkları olduğunu biliyoruz, bizim çalışmamız da bitti" diye konuştu. Erdoğan, "Uzlaşma zemini oluşmazsa Cumhur İttifakı olarak bizi destekleyen diğer partilerle hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız" ifadesini kullandı.

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ
CHP'yi eleştiren Erdoğan, "CHP Genel Başkanı'nın 'Millet İttifakı' diye adlandırılan oluşumu kimi gizli kimi açık ortaklarıyla bir arada tutmak için nasıl ıkınıp sıkındığını, nasıl kirli pazarlıklar içerisinde kıvrandığını, şimdiden bölücü örgütün uzantılarıyla nasıl bakanlık pazarlığına tutuştuğunu sizler de görüyorsunuz" şeklinde konuştu.

EKONOMİDE CİDDİ BİR TOPARLANMA BEKLİYORUZ
Türkiye’nin yerli ve milli ne kadar projesi varsa, hepsinin de hedefe konularak saldırıya maruz bırakıldıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna rağmen "İnşallah ekonomide bu yılla birlikte ciddi bir toparlanma bekliyoruz." Dedi.

PETROL YOK DENİLİP BETON DÖKÜLEN KUYULARDAN PETROL KEŞFETTİK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açılan yeni kuyular yanında daha önce 'petrol yok' diye üzerine beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Sadece son 1 ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik." şeklinde konuştu. Türkiye petrollerinin 2021 yılı yurt içi günlük üretim ortalaması son 3 keşfimizle birlikte 61 bin varilin üzerine çıkmıştır." dedi.

GENİŞLETİLMİŞ İL BAŞKANLARI TOPLANTISI BU ADADA
Türk demokrasi tarihinde "kara bir leke" olan 1960 askeri darbesinin ardından yargılamaların yapıldığı ve geçen yıl da tarihi sürece ışık tutacak şekilde yeniden düzenlenerek açılan Demokrasi ve Özgürlükler Adası, 27 Mayıs'ın 61. yılında AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na ev sahipliği yapıyor.