USD 32,54
EUR 34,88
ALTIN 2.434,83
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sıfırdan YDS'ye nasıl hazırlanılır?

Kamu personeli akademik kariyere kadar birçok sektörde İngilizce yeterliliği daha önemli bir hal aldı. ÖSYM tarafından adayların yabancı dil yeterliliğini ölçmek adına düzenlenen YDS, günümüzde önemli bir şart haline geldi. Peki, YDS'ye nasıl hazırlanmalıyız?

Sıfırdan YDS'ye nasıl hazırlanılır?
22 Eylül 2021 | 15:54
Son Güncelleme:

NASIL HAZIRLANMALIYIZ?

Yaşam koşullarınıza göre bir çalışma programı yaparak işe başlamalısınız. Sınavda konulara hakim olmanız için sürekli bir çalışma program olmazsa olmaz. Gün içerisinde ki iş bölümünüzü ve uyku düzeninizi de bu programa dahil etmelisiniz. Kendiniz için en verimli ve uygun saatleri programınızda yoğun çalışma saatleri olarak belirleyin. Gecenin geç saatleri ve artık beyninizin yorulduğu zaman dilimleri olarak ifadelendirilse de bu sizin günün hangi saatlerini verimli geçirdiğinize bağlı.

İNGİLİZCEYE MARUZ KALIN!

Ne kadar çok okursanız ve dinlerseniz o kadar kendinizi geliştirirsiniz. Kelimelerin tekrar sayısının fazlalığı ezberinizi olumlu yönde etkileyecektir. Başlıca gramer konularında oldukça iyi olmalısınız. Cümle yapısında tereddüde düşerseniz kelime bilginizin iyi olması bile sizi kurtaramayabilir. Gramer ve kelime bilginizi ilerlettikten sonra deneme sınavları çözün. Ne kadar çok deneme sınavı o kadar çok pratik.

TAKTİK ÖĞRENİN

YDS'de yabancı dile olan bilginizin yanı sıra sınav taktiğini bilmeniz de çok önemli bir konu sınava hazırlanırken, sınav taktiklerini anlatan kursları veya videoları tercih etmeniz kısa sürede hazırlanmanızı ve daha çok net yapmanızı sağlayacaktır.