USD 32,49
EUR 34,62
ALTIN 2.474,15
BIST100 9.532
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yaza Merhaba Elişi Festivali ziyaretçilerini bekliyor

Feyza Hobby Home çatısı altında gerçekleştirilen Yaza Merhaba Elişi Festivali, 7-8-9 Haziran tarihleri boyunca ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Yaza Merhaba Elişi Festivali ziyaretçilerini bekliyor
08 Haziran 2021 | 20:41
Son Güncelleme:

Serdivan Sultan Sokak’ta, Feyza Hobby Home çatısı altında gerçekleştirilen “Yaza Merhaba Elişi Festivali”, 7-8-9 Haziran tarihleri boyunca ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Etkinlik, Feyza Hobby Home bünyesinde gerçekleşiyor

Feyza Hobby Home işletmecisi Feyza Kaya, “20 seneye yakındır el işi öğretmenliği yapıyorum. Biz bu işi normalde öğrencilerimizle yapacaktık ama diğer bayanlara da hak tanıyalım düşüncesinden hareketle, etkinliğimizi festivale dönüştürdük. 3 kişiyle çıktığımız yola 17 girişimci kadınla birlikte devam ettik. 50 girişimci bayan başvuru yaptı. Ancak yerimiz kısıtlı olduğu için içlerinden 17 tanesini seçmek zorunda kaldık. Bugün Belediye Başkan Yardımcımız da geldi ve o da buradan memnun ayrıldı. İmkanlarımızı daha da genişletmek için çaba sarf edeceklerini söyledi” şeklinde konuştu.

Feyza Hoca, pandemi döneminde 17 girişimciye ulaşabilme başarısının altında yatan sebeplerden birinin de bu dönemde insanların evdeki imkanları çerçevesinde hobilere yönelmesi olduğunun altını çizdi.

İlki düzenlenen Yaza Merhaba Festivali’nden memnun kaldıklarını ifade eden Feyza Hoca, festivalin devamlılık kazanmasına dair çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Feyza Hobby Home bünyesinde gerçekleşen Yaza Merhaba Elişi Festivali’ne katılan girişimci kadınlar da festivalden memnun kaldıklarını, bu festivalin, kadınların eğitim ve ticaret alanlarında kendilerine daha çok yer bulmasına katkı sağladığını belirttiler.

“Amaç hem üretmek hem de mutlu olmak”

Mutlu Anlar Atölyesi sahipleri Melike ve Sibel Hanımlar, 3 yıl önce açtıkları atölyelerinde makrome, örgü bebek ve mum tasarımları gibi eğitimler verdiklerini ve eğitimini verdikleri ürünlerin satışını yaptıklarını söyledi. Atölyelerinin daha çok eğitim ve malzeme temini boyutunda hizmet verdiğini belirten Melike Hanım, ürünlerinin satışlarını da yaparak atölyelerinin çok amaçlı şekilde istifadeye müsait olduğunun altını çizdi.

Atölyelerinin isim hikayesi hakkında konuşan Melike Hanım, “Bayanların öğrenirken keyifli anlar geçireceği, mutlu olacağı bir ortam tesis etme amacıyla ilk adım olarak atölyemizin adını “Mutlu Anlar” olarak belirledik. Katılımcı bayanlar için hobi haline gelen eğitimlerin psikolojik olarak da artı yönde etkisi olduğunu da söyleyebilirim. Burada amacımız hem üretmek hem de mutlu olmak. Ortaya koyduğunuz ürünün baştan sona sizin emeğinizle oluşması, bu ürünü arz etmek, satışını yapmak ve bu şekilde aile bütçesine katkıda bulunmanın hissi de bambaşka. Bu zamana kadar 100’e yakın öğrencimiz oldu ve bunların bir kısmı kendi atölyelerini de açtı. Bizler de bu sonuçla ayrıca mutlu olduk” şeklinde konuştu. Melike Hanım, kendilerinin de bu işe öğrenci olarak başladığını ve daha sonra girişimcilik adına bir adım atarak eğitim vermeye, ürünlerini satmaya başladıklarını belirtti.