USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yavuz, Endonezya’da O Görüşmeye Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15-16 Kasım tarihlerinde, Endonezya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 17’nci G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Bali’ye ulaştı. İlk görüşme Endonezya Devlet Başkanı Sayın Joko Widodo ile gerçekleşti.

Yavuz, Endonezya’da O Görüşmeye Katıldı
14 Kasım 2022 | 18:01
Son Güncelleme:

HABERFOKUS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15-16 Kasım tarihlerinde, Endonezya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 17’nci G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Bali’ye ulaştı. İlk görüşme Endonezya Devlet Başkanı Sayın Joko Widodo ile gerçekleşti.

Gerçekleşen programa AK Parti Sakarya Milletvekili ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'da katıldı.

Rusya-Ukrayna savaşı, ABD-Çin arasındaki Tayvan gerginliği, tüm dünyayı etkisi altına alan enflasyon ve enerji krizi gibi yoğun bir gündemin gölgesinde "Birlikte Toparlanma-Daha Güçlü Toparlanma" temasıyla gerçekleşecek olan zirvede ilk durak Endonezya’nın Bali Adası oldu.

Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik edecek olan Yavuz bu ziyareti sosyal medya hesabından, “Bu sabah, Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan ile G20 Liderler Zirvesi kapsamında Endonezya'nın Bali Adası'na geldik. Gelir gelmez Endonezya Devlet Başkanı Sayın Joko Widodo ve heyetlerimiz arasında iki ülkenin de yararına sonuçlar üretecek verimli bir görüşmeye tanıklık ettik.” İfadelerini kullandı.

Türkiye ile Endonezya arasında savunma sanayisi, teknoloji, ormancılık, çevre ve kalkınma alanlarında işbirliğini içeren 5 anlaşma imzalandı.

İmzalanan anlaşmalar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Endonezya Savunma Bakanı Subianto, "Türkiye ile Endonezya Arasında Savunma Alanında İşbirliği Anlaşması"nı imzaladı.

"Türkiye ile Endonezya Arasında Araştırma, Teknoloji ve İnovasyon Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"na Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Endonezya Ulusal Araştırma ve İnovasyon Ajansı (BRIN) Başkanı Tri Handoko imza attı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Endonezya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Çevre Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"na, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Endonezya Çevre ve Orman Bakanı Siti Nurbaya Bakar imza koydu.

"Türkiye ile Endonezya Arasında Ormancılık Alanında İşbirliği Anlaşması"nı, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Endonezya Çevre ve Orman Bakanı Siti Nurbaya Bakar imzaladı.

TİKA Başkan Yardımcısı Rahman Nurdun ile Endonezya Dışişleri Bakanlığı İletişim ve Kamu Diplomasisinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Teuku Faizasyah, "Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Endonezya Dışişleri Bakanlığı Arasında Kalkınma İşbirliği Alanında Mutabakat Zaptı"na imza koydu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de yayınladığı tweet'inde, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın riyasetinde Endonezya’da olduklarını belirterek; "Endonezya Çevre ve Orman Bakanı Sn. Siti Nurbaya Bakar ile ormancılık alanında iş birliği anlaşması imzaladık. Hayırlı olsun. İki ülke arasındaki iş birliği çalışmalarını artırarak devam ettiriyoruz." dedi.