USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yavuz, Cumhur İttifakının yol haritasını canlı yayında açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, A Haber’de Cumhur İttifakı’nın seçim çalışmalarını anlattı.

Yavuz, Cumhur İttifakının yol haritasını canlı yayında açıkladı
25 Mart 2023 | 21:43
Son Güncelleme:

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifak'ına katılmasına ilişkin "Son derece önemli güzel birlikteliğe imza attık" diyen Yavuz, "Nerede bıraktıysak o noktaya döndük. Son derece önemli güzel birlikteliğe imza attık. Hem Yeniden Refah ve Cumhur ittifakı açısından hayırlı bir ittifak oldu. Neredeyse her konuda Yeniden Refah ile tam anlayış oldu." şeklinde konuştu. Diğer yandan Yavuz ittifakta yaşanan gelişmeler sonrası, Saadet Partisi’nin oylarının düştüğünü ve Yeniden Refah’a kaymaların olduğunu bildirdi.
2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs'ta gerçekleşecek.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına destek olmak için Yeniden Refah Partisi de Cumhur İttifakı'na katıldı ve ittifak daha da güç kazandı.

Bu kapsamda AK Parti, MHP, BBP, Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı çalışmalarına hız verdi.

Diğer yandan Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) ise Cumhur İttifakına dahil olmadan dışarıdan destek vereceğini açıkladı..

Peki, seçim çalışmalarında son durum ne? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, A Haber'de yayınlanan 'Satır Arası' programında son durumu anlattı..

Ali İhsan Yavuz'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"YENİDEN RAFAH İLE 1 AY GÖRÜŞTÜK"
(Yeniden Refah ile ittifak) Kısa sürede değişiklik olmadı. Uzun süre görüştük. En az 1 ay müzakere ettik. Cumhur İttifakı kapsamında rol almak kolay Millet İttifakı'na göre.

"PARTİ MENFAATİNDEN ÖNCE TÜRKİYE'NİN MENFAATİ ÖNEMLİ"
Milletin hayrına olacak hususlarda nasıl birleşiriz anlamında, terör ile mücadelede nasıl iş birliği yapabilir konusunda yürüyor bu işler. Millete yararlı işler için ittifak kuruluyor. Koltuk için değil millete hizmet için bir aradayız. Parti menfaatinden önce milletin, Türkiye'nin menfaati önemli. Bu anlamda da bir araya gelmek kolay oluyor..

"HAYIRLI BİR İTTİFAK OLDU"
Nerede bıraktıysak o noktaya döndük. Son derece önemli güzel birlikteliğe imza attık. Hem Yeniden Refah ve Cumhur ittifakı açısından hayırlı bir ittifak oldu. Neredeyse her konuda Yeniden Refah ile tam anlayış oldu.

"TERÖRE BAKIŞ AÇIMIZ AYNI"

AK Parti ile Yeniden Refah'ın FETÖ'ye, teröre, Türkiye'nin menfaatine yönelik bakış açısı aynıdır.

Saadet tabanı, yönetimden rahatsız. Saadet Partisi'nin oyları düştü yeniden Refah'a kayma var.

YAVUZ'DAN OY KULLANACAKLAR İÇİN FLAŞ UYARI

2 Nisan'a kadar adres değişikliği gerçekleştirilebilecek. Kim nereye adresini aldırdıysa orada oyunu kullanacak.