USD 32,23
EUR 34,76
ALTIN 2.411,64
BIST100 10.267
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yavuz: "CHP'li gazeteci beni arayıp 'AK Parti'ye oy vereceğim' dedi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşlemleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, ismini söylemediği CHP'li bir gazetecinin Ukrayna-Rusya savaşından sonra Türkiye'nin tutumundan dolayı AK Parti'ye oy vereceğini söyledi.

20 Mart 2022 | 15:23
Son Güncelleme:

Başkent Kulisi'nde Mehmet Acet'in sorularını yanıtlayan AK Partili Ali İhsan Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2028 seçimlerinde de aday olabileceğini söyledi. Yavuz ayrıca son anketlere göre Erdoğan'ın rekor oyla seçileceğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, bütün anketlere ve sokağın yansımasına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı son seçimden daha düşük olmadığını belirtti.

Yavuz'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"AK PARTİ'NİN OYU SON SEÇİMDEN DAHA KÖTÜ DEĞİL"

Biz erken seçim olmasın diye yeni sisteme geçtik. Ama faraza desek muhalefet kaçar. Öyle bir site var ki her seferinde AK Parti anketten kötü çıktı. Böyle değil bizim anketlerimiz. Sık sık anket yapan bir partiyiz. Sık sık anket sonuçları MYK'da paylaşılıyor ve Cumhurbaşkanımıza arz ediliyor.

Bütün bu anketlere baktığımızda bizim durumumuz bir önceki seçimden daha kötü değil. Anketlerin üzerine bir de sokağın yansımasını koyduğumuzda şunu görüyorum: Cumhurbaşkanımızın oy oranı son seçimden daha düşük değil" dedi.

"CHP'Lİ GAZETECİ BENİ ARAYIP 'AK PARTİ'YE OY VERECEĞİM' DEDİ"

CHP'li bir gazeteci beni arayıp, "Ukrayna-Rusya savaşından sonra Türkiye'nin tutuşunu gördüm. Bundan sonra AK Parti'ye oy vereceğim" dedi.

Son ankette yüzde 2-3 oranında artmışız. Bütün anketlerin ortalamasına bakıyorum, sokağın yansımasına ve psikolojisine bakıyorum, bir sonraki seçimde AK Parti'nin oy oranının bir önceki seçimden daha az olmayacağını iddia ediyorum. Birtakım zorluklar yaşansa da güçlü bir iradenin ortada olduğunu milletimiz görüyor. Bu anlamda da ileriye dönük yapılan çalışmaların ışığını da görüyor.

Ben Cumhurbaşkanımızın rekor bir oyla yeniden seçileceğini düşünüyorum.

Konular: Ali İhsan Yavuz