USD 32,45
EUR 34,74
ALTIN 2.437,11
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yavaş’a ödül verenler PKK/PYD’ye de ödül vermiş

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için dünyanın en başarılı Belediye Başkanı ödülünü aldığı da yalan çıktı. Yavaş’ı ödüle aday gösteren kuruluşun, aynı değerlendirmede PKK/PYD’nin sözde Rakka Belediye Başkanına da ödül verdiği ortaya çıktı.

Yavaş’a ödül verenler PKK/PYD’ye de ödül vermiş
15 Eylül 2021 | 10:06
Son Güncelleme:

FATİH ŞAHİN AÇIKLADI

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin yaptığı açıklamada, CHP’li Mansur Yavaş’a bir ödül verildiği haberini araştırdıklarını ve araştırma sonuçlarında ortaya çok farklı durumların çıktığını söyledi. Şahin, Ödülü veren “World Mayor” adlı bir oluşum olduğunu, arkasında ise ‘City Mayors’ adlı bir vakfın bulunduğunu söyledi.

32 BELEDİYE ADAY GÖSTERİLDİ

AK Parti Genel Sekreteri Şahin, öncelikle ödül için 32 belediye başkanının listeye alındığını, bunların sayısının daha sonra 12’ye düşürüldüğünü, 2’sinin ise ödül kazandığını söylerken, Mansur Yavaş’ın söz konusu oluşumun internet sitesinden de görüleceği üzere ödül kazanan 2 kişiden biri olmadığını söyledi. Ödülün, Rotterdam ve Grigny başkanlarına verildiğinin görüldüğünü söyleyen Şahin, geri kalan belediye başkanlarına da ekstra ödüller verildiğini söyleyen Şahin, “Tabiri caiz ise bu kurum önüne gelene ödül dağıtmış. Muhtemelen mutlu olsunlar diye. Dünden beri görünen o ki, bu epey de başarılı olmuş” dedi.

PKK’LI BAŞKANA DA ÖDÜL

Değerlendirmede Jüri ödülünün PKK/PYD’nin sözde Rakka Belediye Başkanı’na verildiğini de belirten Şahin, “Verilen ekstra ödüllere de ‘jüri ödülü’, sürdürülebilirlik ödülü, gelecek ödülü gibi isimler vermişler. Mansur Yavaş da bunlardan biri almış. Jüri ödülü alan isim ise, Suriye’de Rakka bölgesini işgal etmiş olan terör örgütü PKK/PYD’nin sözde Rakka Belediye Başkanı!” diye yazdı.

HİZMETE PARA YOK AMA PR’A VAR

Oluşuma ve vakfın yapısının incelendiğinde pek de etkili bir pozisyonlarının olmadığının anlaşıldığını ifade eden Fatih Şahin, “İşin özü; sosyal medyada yaşayan, Ankara’nın asıl sorunlarını ve gerçeklerle bağını koparan CHP’li Mansur Yavaş, yine iş ve icraat üretmek yerine PR’a harcanan mesailerle ve paralarla, kendisinin çalıp oynadığı bir gündemle Ankara’yı meşgul ediyor. Hizmete para yok ama PR’a var” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.


AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin