USD 32,20
EUR 35,02
ALTIN 2.503,41
BIST100 10.774
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yarına dikkat! Rekor sıcaklıklar geliyor

Sıcaklık rekorunun yarın kırılması beklenirken; kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların öğle saatlerinde dışarıya çıkmamaları yönünde uyarı yapıldı.

Yarına dikkat! Rekor sıcaklıklar geliyor
13 Temmuz 2023 | 12:14
Son Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu paylaştı. Buna göre; yurt genelinde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

Meteoroloji tarafından geçtiğimiz günlerde "Hava Sıcaklıkları Hissedilir Derecede Artarak Mevsim Normalleri Üzerine Çıkacak!" notuyla yapılan paylaşımda ise bazı illerde hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkacağı belirtilmişti.

Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verilmişti:

"11.07.2023 Salı günü batı kesimlerden başlayarak ülkemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor.
Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Sıcak hava dalgası nedeniyle, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerimizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

BAKAN KOCA UYARDI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sıcak çarpması ciddi bir klinik durumdur. Yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpmasında yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz." dedi.