USD 32,34
EUR 34,81
ALTIN 2.393,53
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yaptığı ev Antep'te yıkılınca gözaltına alınmıştı. O mühendis şuan Sakarya'da okul yapıyor

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde Gaziantep'teki yıkılan bazı binalarla ilgili hakkında yakalama kararı bulunan mühendis Sakarya'da gözaltına alınmıştı. 10 yıllık mühendis E.E.'nin Sakarya'da yapımı devam eden bir ilk okulun müteahhitliğini yaptığı ortaya çıktı.

Yaptığı ev Antep'te yıkılınca gözaltına alınmıştı. O mühendis şuan Sakarya'da okul yapıyor
25 Şubat 2023 | 17:16
Son Güncelleme:

6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu.

43 binin üzerinde vatandaşımızın can verdiği, on binlercesinin yaralandığı asrın felaketiyle ilgili yıkılan binalara yönelik soruşturmalar da devam ediyor.

Depremlerin en çok etkilediği iller arasında yer alan Gaziantep'de yıkılan bazı binalarla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama kararı verilen müteahhitlerden biri Sakarya'dan çıktı...

E.E. isimli 36 yaşındaki kadın müteahhit, yakalama kararına istinaden Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Adliyeye sevk edilen E.E. SEGBİS aracılığıyla, Gaziantep'de soruşturmayı yürüten savcılara ifade verdi.

Fırat Üniversitesi'nden 2012 yılında mezun olduğu iddia edilen henüz 10 yıllık mühendis E.E. isimli 26 yaşındaki kadın mühendisin Arifiye İlçesi'nde ihalesi yapılan 24 derslikli bir okulun ihalesini kazandığı ve Ocak ayında Sakarya'ya taşındığı Gazinatep'te daha önce yaptığı evler yıkılıncada Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınması yönünde karar çıkartıldığı iddia edildi.

Deprem bölgesi Sakarya'da Gaziantep'te daha önce yaptığı evler yıkılan bir mühendisin 24 derslikli bir okul yapacak olması ise kamuoyunda endişe yarattı.

İnşaat Mühendisi E.E.'nin suçlu bulunması durumunda Sakarya'daki okulun ihalesinin iptal edilip edilmeyeceği ise merak konusu oldu.

(Medyabar)