USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yağışlı hava yurt genelinde bir hafta boyunca etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yurt genelinde yeni bir yağışlı sisteme girileceğini bildirerek, "Hava sıcaklıklarının yağışlarla beraber mevsim normalleri civarına düşeceği ve hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar, yani yedi gün boyunca bu yağışların tüm yurtta etkili olmasını bekliyoruz" dedi.

Yağışlı hava yurt genelinde bir hafta boyunca etkili olacak
27 Eylül 2023 | 17:23
Son Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, yarından itibaren yağışlı sistemin etkisi altına girileceğini söyledi.

Acar, vatandaşları yağışlara karşı uyararak, "Yarın batı bölgelerden başlayacak olan yağışlar genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde, öğleden sonraları daha kuvvetli olma ihtimali var. Örneğin; yarın sabah saatlerinden itibaren Trakya, İstanbul'un batısı, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yağışlar yerel kuvvetli olacak. Vatandaşlarımız buna dikkat etsinler" dedi.

"Yedi gün boyunca bu yağışların tüm yurtta etkili olmasını bekliyoruz"

"Ayrıca hafta sonu kuzey kesimlerden gelecek yeni bir yağışlı sistemle beraber yağışların tüm yurda yayılmasını bekliyoruz" diyen Acar, beklenen yağışların hava sıcaklıklarına etkisine ilişkin, "Hava sıcaklıkları da yağışlarla beraber mevsim normalleri civarına düşeceği ve hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar, yani yedi gün boyunca bu yağışların tüm yurtta etkili olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Rüzgarla ilgili uyarımız yok"

Acar, rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege olmak üzere kuvvetli olabileceğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
"Ancak diğer yerlerde rüzgar güney kesimlerde güney, doğu kesimlerde yine güney ve kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvetle esecek. Rüzgarla ilgili herhangi bir uyarımız yok şimdilik. Yağışlara dikkat etmek lazım. Yağışlar hafta sonu Doğu Akdeniz'de, İç Anadolu'nun doğusunda, Orta ve Doğu Karadeniz'de yerel kuvvetli olma ihtimali var. Vatandaşlarımız Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ait web sayfası ve mobil uygulamalarda anlık radar ve uydu görüntülerimizden bunu da takip edebilirler."