USD 32,50
EUR 34,96
ALTIN 2.430,18
BIST100 9.805
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Veysel Filiz'in CHP'lilerle çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı

CHP'li Engin Özkoç, uyuşturucu ticaretinden tutuklu bulunan Veysel Filiz ile çekilen bir fotoğraf karesi üzerinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı suçlamıştı. Filiz’in CHP’li Ekrem İmamoğlu ve Zülfü Livaneli ile fotoğrafı olduğu ortaya çıktı.

Veysel Filiz'in CHP'lilerle çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı
08 Aralık 2022 | 09:38
Son Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı uyuşturucu ticareti yapan Veysel Filiz'i korumakla suçlamıştı. Filiz ve Oktay'ın beraber çekildiği fotoğrafı göstermesi üzerine TBMM'de gerginlik yaşanmıştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ise Veysel Filiz konusundaki soruya, "Ben ne gösterdiğiniz o resmin kim olduğunu anladım ne de o kendi aranızda, amigolarınız ile bağırmanızı anladım. Şimdi anlıyorum ki bir isim. Veysel Filiz mi, neydi? Filiz diye bir isim. Buradan açık ve net şekilde ifade ediyorum. Kamuya ve basına açık bir toplantıda, kalabalıkta bir fotoğraf çektirmiş. Bir, kendisini hiç tanımam. Ne öncesinde ne sonrasında kendisiyle hiçbir irtibatım, herhangi bir konuyla olmamıştır. O fotoğraflara da ben bakarım. İşlediği veya karıştığı, kamuya ve basına açık olan bir yerde bir fotoğraf çektiriyor ve birisi size merhaba diyor. Ne öncesinde ne sonrasında tanırım. Kendisiyle öncesinde de sonrasında da hiçbir irtibatım olmamıştır. İşlediği veya karıştığı hiçbir suç veya mahkemeye, tutuklanmasıyla ilgili hiçbir makam, mevki ve şahsı aramam, asla irtibat kurmam söz konusu olmamıştır, olamaz ve bundan sonra da söz konusu olamayacağını buradan net şekilde ifade ederim." yanıtını vermişti.

Eroinle yakalanan Veysel Filiz’in Fuat Oktay ile fotoğrafı olduğunu iddia eden Engin Özkoç yine baltayı taşa vurdu. Özkoç fotoğraf üzerinden Oktay'ı itham ederken Veysel Filiz'in Deniz Baykal, Ekrem İmamoğlu, Ahmet Davutoğlu gibi isimlerle yan yana çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı.

Gazeteci Zafer Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Veysel Filiz'in kimlerle fotoğrafları olduğunu yayınladı.