USD 32,29
EUR 35,03
ALTIN 2.477,48
BIST100 10.558
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Vali Kaldırım Aronya Meyvesi bahçesini gezdi

Söğütlü’de dün incelemelerde bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım, ilçede üretimi yapılan ve Süper meyve olarak adlandırılan Aronya Meyvesi bahçesini gezdi.

Vali Kaldırım Aronya Meyvesi bahçesini gezdi
31 Aralık 2021 | 11:28
Son Güncelleme:

Kansere karşı etkisi ile tanınan Aronya meyvesi üretimi ülkemizde de yaygınlaşırken, Söğütlü’de iki üreticide Aronya meyvesi üretimine başladı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Söğütlü’de üretim yapan Cihat Özlük’ün aronya bahçesini Söğütlü kaymakamı Cevat Gün ve Belediye başkanı Koray Oktay Özten ile birlikte gezdi.

BAĞIŞIKLIK, KOLESTROL VE KANSER

Bağışıklığı artıran ve enfeksiyon tedavisinde kullanılan Aronya Meyvesi ‘Süper meyve” olarak adlandırılırken, kandaki kolesterol seviyesini dengede tutarak damar tıkanıklığının ve pıhtı oluşumunun önüne geçiyor, Kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılıyor. Aynı zamanda kan damarlarını güçlendirmeye yardımcı olur.

Söğütlü’de Aronya bahçesini gezen Vali Kaldırım, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “İlimiz Tarımı Aronya bitkisi ile çok daha katma değerli hale gelecek… Dünyada “Superfood” olarak adlandırılan ve uygulama aşamasına geçtiğimiz katma değeri son derece yüksek Aronya bitkisi üretim alanlarını gezdik… Üretime başlayan Cihat ve Sinan beyleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

ARONYA NEDİR?

Aronya meyvesi, chokeberry adıyla da bilinen gülgiller familyasına ait olan bir çalı bitkisidir. Yüksek antioksidan ve pek çok vitamin içerdiğinden dolayı sağlığa olumlu etkileri sayesinde “süper meyve” olarak adlandırılmaktadır.

Anavatanı Kuzey Amerika olan aronya meyvesi, son yıllarda ülkemizde de üretilerek adını duyurmaya başlamıştır.