USD 32,59
EUR 34,73
ALTIN 2.498,39
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Uyanış Büyük Selçuklu Final yaptı

Dün akşam TRT1 ekranlarında yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu izleyicilerini şok eden bir sahne ile veda etti. Dizinin “final yapacağını” ilk kez Haberfokus duyurmuştu. Yeni sezonda Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın hikayesi ekranlarda olacak.

Uyanış Büyük Selçuklu Final yaptı
01 Haziran 2021 | 00:07
Son Güncelleme:

SEZON FİNALİ YAZILDI AMA

TRT 1’de pazartesi akşamları ilgi ile izlenen Uyanış Büyük Selçuklu’nun son bölümü ekranlara geldi. Sultan Melikşah ve askerleri Kuvel kalesini fethetti. Sultan Melikşah, zaferin ardından oğullarını Melik olarak atadı. Dizinin son bölümünde “Sezon Finali” ifadesi dikkat çekti.

FİNAL YAPTI

Haberfokus, geçtiğimiz hafta dizinin sezon finali değil, final yapacağını duyurmuştu. Dizinin 31 Mayıs akşamı yayınlanan son bölümündeki görüntüler bunun kanıtı oldu. Dizinin sonlarında, Selçuklu devletinde bundan sonra olacaklar özet olarak geçilirken, son sahnesinde ise Sultan Alparslan’ın hikayesinin yeni sezonda TRT 1 ekranlarında olacağı ilan edildi. Yani tarihsel olarak geriye dönüş olacağı anlaşıldı.

HABERFOKUS DUYURMUŞTU

Dizinin oyuncu kadrosunun tamamına yakınının değişmesi bekleniyor. Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın hayatının konu edilecek yeni sezon bölümleri ise farklı bir adla ekranlara gelecek. Dolayısıyla Uyanış Büyük Selçuklu sezon finali değil, final yapmış oldu.